Україна не визнає ні «ДНР» і «ЛНР», ні їхніх лідерів

18 березня 2015, 13:43
Власник сторінки
3
294

Україна дала чітко зрозуміти, що не визнає ні повноважень Захарченка і Плотницького. Як не визнає самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Останнім часом тема виконання Мінських угод і домовленостей стала дуже актуально. Україна відводить війська згідно домовленостей, робить все, що там прописано. В тому числі, й модернізує законодавство. А особи з терористичних організацій, на кшталт Захарченка, ще й виставляють нам свої умови. Взяті ж на себе зобов’язання не виконують.

Нещодавно ватажок терористичної організації «ДНР»  Захарченко захотів узгодження з ним проекту постанови Верховної Ради №2374 «Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, у яких вводиться особливої порядок місцевого самоврядування».

«Якщо немає узгодженого документа, де стоять наші з з Плотницьким підписи, то це вважається порушенням Мінських домовленостей», - заявив Захарченко.

Проте, Захарченко забув, що за Мінськими угодами, ніяких «ДНР» і «ЛНР» не існує, а існують лише окремі райони Донецької і Луганської областей. Більше того, під ліквідацією «ДНР» і «ЛНР» власноруч поставили свої підписи їхні терористичні ватажки.

За Мінськими угодами передбачено виведення з території України всіх іноземних озброєнь, формувань, техніки й найманців під наглядом ОБСЄ.

І ось 17 березня нардепи проголосували цю постанову та інші законопроекти, що стосуються порядку виконання Мінських угод.

«Передбачений цим законом особливий порядок діяльності органів місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей реалізується виключно органами місцевого самоврядування, обраними на позачергових виборах, призначених та проведених відповідно до Конституції України, цим та іншими законами України», – йдеться в законах.

Згідно з документом, ці демократичні вибори мають бути проведені після виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також «бойовиків і найманців з території України» та в умовах недопущення незаконного втручання у виборчий процес, у тому числі з боку незаконних збройних формувань.

І нарешті - вибори пройдуть за дотримання «гарантій вільного волевиявлення і таємного голосування, виборчих прав внутрішньо переміщених осіб, які були змушені залишити місця проживання в окремих районах Донецької та Луганської областей» і «прозорого підрахунку голосів, встановлення підсумків голосування та результатів місцевих виборів».

І ніхто не радився з Захарченком і Плотницьким, цим самим Україна дала чітко зрозуміти, що не визнає ні повноважень Захарченка і Плотницького. Як не визнає самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: выборы и референдумы,Захарченко,УДАР Віталія Кличка,Ткачук,Вінниця,ДНР,ЛНР,минские договоренности
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.