НБУ стимулює настання дефлоту!

23 лютого 2015, 22:16
Власник сторінки
Лидер общественного актива , политико-экономический аналитик
0
594
НБУ стимулює настання дефлоту!

Сьогодні на міжбанку встановлено новий рекорд ціни американського долара на рівні 31.70

Сьогодні НБУ  продовжив знущання над монетарною політикою та життєвим рівнем власного населення. Небезпека в частині курсових коливань виходить за рамки розумного, а голова НБУ не може зупинити падіння гривні. Сьогодні на міжбанку встановлено новий рекорд ціни американського долара на рівні 31.70 коп. Такі фантастичні цифри роблять українців найбіднішими в Європі. Регулятор не в змозі зупинити таке величезне падіння гривні, проте варто зазначити, що частина курсових ризиків пов’язана з військовими діями на сході. Але в загалом такий крах гривні породжує неймовірну інфляцію, яку населення відчує в найближчі пару місяців. Відповідно мінімальна заробітна плата складає трохи більше 40 американських доларів, і продовжує падати. Очевидно, що керівники країни мають виносити певні рішення щодо можливої зміни Голови НБУ.

Сьогодні регулятор заявив про обмеження щодо купівлі валюти для імпортних контрактів за передплатою більше 50 000 дол.США. Таким чином фактично іде перевищення дискреційних повноважень держаного органу, що негативно позначаться на імпорті продукції та можливо призведе до зриву контрактів. Відповідно адміністрування митних платежів також зменшиться, адже імпортери просто перестануть ввозити товарно-матеріальні цінності. Вся система митних платежів, як одна з формуючих сфер державного бюджету зазнає значних втрат. Налагодження системи адміністрування митних платежів, що розроблена ще за часів Ігоря Калетніка, в частині електронного декларування в період до 2013 мала зростаючий фактор, проте наразі не компетентні дії НБУ можуть суттєво змінити тенденцію.

Кінцевим споживачем курсових крахів, вийде соціально незахищене населення, яке вже не в змозі сплачувати за базові вимоги забезпечення належного життєвого і культурно-соціального рівня.

Як зазначив аналітик фіскально-монетарної політики Олександр Шевченко:   «Діяльність НБУ – це діяльність направлена на створення передумов «незалежного дефолту».

Нажаль з бачачи такі неймовірні девальваційні процеси, не можливо не погодитись з такою думкою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: НБУ,курс валют,Игорь Калетник,Гонтарева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.