Свитко і Хорт – зрада за відданість

16 лютого 2015, 10:00
Власник сторінки
0
65

6 грудня 2014 року активіст Майдану Ю.Павленко (Хорт) повів людей на штурм Вінницької облради, оскільки депутати намагалися поставити у порядок денний питання про зняття Сергія Свитка з посади голови.

Уже наступного дня Юрія Хорта заарештували за звинуваченням у хуліганстві. Згодом статтю перекваліфікували на організацію масових заворушень. А це – до 8 років позбавлення волі. Саме на такий термін може сісти до в’язниці Хорт, якщо суд визнає його винним. Хорт постраждав за те, що Свитко зберіг крісло. А чим йому «віддячив» голова обласної ради?

Спочатку пройшла інформація, що Сергій Михайлович нібито засуджує дії Хорта. Сам посадовець цю інформацію не підтвердив, але й не спростував. Таке буває – у приватних розмовах він може й засуджує, однак публічно заявити про це – значить налаштувати проти себе своїх же й прихильників.

Проте сказати, що нічого особисто Свитком не було зроблено – значить піти проти істини. Певні маневри, щоб продемонструвати те, що він переймається долею Хорта, голова обласної ради зробив. Однак – лише маневри. Так, на мітингу з двох десятків своїх старих приятелів – «рухівців» він заявив, що нібито готовий внести на розгляд обласної ради постанову про звернення до Верховної Ради щодо амністії учасників акції протесту. Але питання про розгляд забуксувало на етапі розгляді в постійній комісії обласної Ради з питань розвитку демократії, гласності, свободи слова, інформаційного простору. Начебто погодилися винести на розгляд сесії, проте обласна рада це питання не розглянула досі.

Далі він поскаржився, що Хорта не випускають представникам місії ОБСЄ (і не забув оприлюднити цю скаргу у ЗМІ). І знову ж – без наслідків.

Причини такої поведінки у тому, що Свитко очевидно домовився з колишньому «регіональною» більшістю в обласній раді. Ті – не ставлять питання про його зняття, даючи змогу досидіти на непоганій (14 тисяч) зарплаті в кріслі голови обласної ради. Свитко не активізує спроб звільнення керівників комунальних установ, з чого, власне, й розпочався весь «сир-бор». Хорт при цьому виявився зайвим для усіх сторін колишнього протистояння. Вони – помирилися. Він – виявився крайнім.

При цьому сказати, що Свитко жодної позиції у цьому питанні не має – не можна.
Але Свитко вагається, а Хорт – сидить. Уже третій місяць.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.