Ось така в нас математика, ось така свобода!

04 лютого 2015, 22:46
Власник сторінки
Лидер общественного актива , политико-экономический аналитик
0
199
Ось така в нас математика, ось така свобода!

Про дивовижну математику сучасних митників!

Про дивовижну математику сучасних митників!
За оперативними даними ДФС у січні 2015 року до зведеного бюджету зібрано 30,7 млрд. грн., що на 493,4 млн. грн., або на 1,6 відсотків більше показника січня попереднього року.


Оце так збільшення! На рівні статистичної похибки підрахунків! Маючи такі звіти, ми можемо дослідити реальний рівень корупції в країні. Спочатку потрібно згадати, що  за 2014 рік долар подорожчав більш ніж у двічі, проте чомусь в січні 2015 до бюджету зібрано лише на 1,6 відсотків більше, ніж в січні 2014. Це якась інша реальність, коли валюта дешевшає вдвічі, а збори в бюджет залишаються на тому самому рівні.


Куди зникають митні збори та платежі імпортерів? Якщо докладніше поглянути на це питання, то виходить наступне: гривнева ціна товару за рік зросла мінімум на 100%, тобто і митні збори мали б збільшитись на такий самий еквівалент. Наприклад, якщо 1 лютого 2014 року, один кілограм риби «хек» завозився за ціною 2 дол., це було 16 гривень. Зараз цей "хек" при міжбанківському курсі долару 20 гривень, має коштувати майже 40 гривень! Вираховуємо від обох вартостей 20% ПДВ та 10% мита (спочатку вираховуємо ПДВ, а потім з суми з ПДВ вираховуємо митний платіж 3,2+1,9=5,1 та  8+4,80=12,80)  і отримуємо відповідно 5,1 гривню в 2014 році та 12,8 гривень в 2015 році. Зростання надходжень до бюджету мало б скласти більше 100%!


Тепер, якщо згадати обіцянки чинних керівників країни щодо викорінення корупції попередньої влади та забезпечення належного рівня життя. Проте найпростіші математичні розрахунки показують, що рівень корупційної складової зріс в рази, адже керівництво країни побачило, що все можна списати на війну. Розруха, інфляція, ями на дорогах - все це валять на війну!
За цим пильно стежить МінСтець зі своєю армією інтернет-ботів, що заклпдають у розум громадян потрібну інформацію. Виходить замкнуте коло поруки і розірвати його надзвичайно складно. Згадайте реакцію опозиції на правові норми закону, щодо заборони носіння масок в січні 2014, тоді це назвали обмеженням свободи громадян. Хоча, то був інструмент захисту від радикально налаштованих провокаторів та підозрілих молодчиків в спортивних костюмах та масках на обличчях. Проте зараз, рішенням ВР надають повне та законне право Президенту призначати військово-цивільні адміністрації для здійснення повноважень органів місцевого рівня. Таким чином, керівництво країни не взмозі забезпечити право вибору представників громади на місцях. Нажаль, ці дії зменшують рівень свободи та демократії в країні. Залишаться надія на те, що суспільство почне пильно контролювати владу, а остання схаменеться та почне поліпшувати матеріально-культурний рівень життя в країні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: митниця
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.