Костянтин Красовський: "Завдання депутатів дбати за свою територіальну громаду"

03 лютого 2015, 11:35
Власник сторінки
Політик, законотворець.
0
26

В Україні війна! Проливаючи кров, наші співвітчизники борються з окупантами в східних областях нашої Батьківщини і ті, хто не там, мають зберегти та розбудовувати державу на місцях

Нещодавно у Почаєві відбулась чергова сесія міської ради. Засідання стало знаковим через те, що на п'ятий рік каденції на зібрання вперше завітав голова Кременецької районної державної адміністрації Віталій Ткачук. Місцеві депутати були у захваті від візиту такої поважної персони, проте недовго.

Свій виступ голова Кременецької райдержадміністрації розпочав з того, що відповідно до б'юджету на 2015 рік Почаївська міська рада не зможе фінансувати місцевий Будинок культури і міський дитячий садочок. Тому в якості "доброї феї", запропонував депутатам передати установи на баланс Кременецької районної ради. Опісля переконань,очільник району перейшов до завершальної стадії виступу, запропонувавши висловити побажання.

"Шановний пане Вікторе! Скажіть, будь ласка, чи мають право бути присутніми на сесії активісти у камуфляжах і радикально налаштовані свободівці, які чинять тиск на депутатів?" – на здивування присутніх звернувся до голови районної державної адміністрації депутат від Партії регіонів.

Не здивувавшись такому запитанню, районний чиновник запевнив, що народні обранці шляхом голосування дозволяють стороннім особам бути присутніми на засіданні ради.

Після таких слів мені довелося запропонувати голові РДА присісти та звернутися до депутатів і громадськості, що були присутні на засіданні: "Шановні колеги і гості, коли при відкритті сесії голова РДА не співав з усіма славень України я промовчав, бо він міг сказати, що не співає взагалі. Проте мене обурило те, що він говорить не правду! Відповідно до законодавства України засідання сесій органів місцевого самоврядування є гласним. Тому і відбулась Революція гідности, бо представники влади відокремили себе від народу, ховаючись в теплих кабінетах і трактуючи Закони України під себе. Також збентежило і те, що нам пропонують передати на баланс району майно Почаївської територіяльної громади, адже ми з вами побачили, в якому занедбаному стані установи, які ми їм передали в попередні роки.

В Україні війна! Проливаючи кров, наші співвітчизники борються з окупантами в східних областях нашої Батьківщини і ті, хто не там, мають зберегти та розбудовувати державу на місцях. Досить нас шантажувати фінансуванням, його не було і в попередні роки. Я переконаний у тому, що у жодного депутата не підніметься рука проголосувати за передачу майна, яке не одне покоління перебувало у власності територіяльної громади. Також пропоную депутатам звернутися до Кременецької районної ради щодо фінансування обговорених установ у 2015 році. Слава Україні!".

Після цього виступу депутати одностайно ухвалили рішення про відмову передати міський Будинок культури та дитячий садочок Кременецькій територіяльній громаді. Одностайно було підтримане і звернення до Кременецької районної ради про подальше фінансування закладів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.