Кременчуцька громадська організація «Просвіта» відзначила День рідної мови

22 лютого 2016, 22:38
Власник сторінки
Політик, законотворець.
0
39
Кременчуцька громадська організація «Просвіта» відзначила День рідної мови

Вогонь героїв Небесної сотні запалює серця тисячі людей, яким небайдужа доля України. Їх вчинок переповідатимуть із покоління в покоління.

21 лютого,  відвідав захід по відзначенню Дня рідної мови. Організатором заходу виступила голова Кременчуцької громадської організації «Просвіта» Усцова Марія Григорівна. В заході також прийняли участь, Кременчуцька спілка інтелігенції, Товариство української мови, представники вірменської діаспори…

Підчас святкування Дня української мови, творчі колективи виконували українські пісні та вірші, юначе вірменин прочитав «Заповіт» Т.Шевченка вірменською мовою.

Згадали Героїв Небесної сотні, події Революції гідності, висловили представникам вірменської діаспори співчуття по загибелі Сергія Нігояна.

У листопаді 2013 року українська спільнота дала чітко зрозуміти, що ми обрали європейський вектор розвитку нашої країни. У той час, коли режим "Партії регіонів", прагнули повернути наш народ за залізний «занавєс» Митного Союзу, а точніше в Радянський Союз, за право жити в незалежній і цивілізованій Україні поклали своє життя найвідданіші сини нашої держави. Україна багатонаціональна держава і в ній живуть представників різних національностей, головне у співіснуванні, - повага до української мови, історії, культури, релігії і території… Тоді, незалежно від етнічного походження, ми станемо українською нацією за державними принципами, що дасть можливість розбудовувати наш будинок – Україну. Сергій Нігоян, вірменин, який загинув під час Революції гідності, шануючи цінності свого етнічного народу, разом із тим шанував українські. Пліч-о-пліч з нами він будував Україну наповнену українським змістом і сьогодні з гордістю можемо говорити про відданість українця вірменського походження Сергія Нігояна.

Серед побратимів загинув наш земляк Ігор Сердюк. Та й після смерті він робить більше за тих, хто не здатен на боротьбу. Вогонь героїв Небесної сотні запалює серця тисячі людей, яким небайдужа доля України. Їх вчинок переповідатимуть із покоління в покоління.

Вічна пам'ять нашим Героям!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: ВО Свобода,Кременчук,Просвіта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.