Давид і Голіаф в ПАРЄ

28 січня 2015, 18:15
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
0
57

Війна - це час, коли немає напіввідтінків. Ти або за Украіну, або проти

Засідання Парламентської Асаблеї Ради Європи покаже, за кого хто в Європі: за право нації на свою свободу чи за окупантів, котрі воліють загарбати чужі території, за цивілізовану державу чи за терористів, за вільну Україну чи за прокляту Московію, яка у центрі Європи проливає ріки крові. Покаже, що для кожної країни Європи дорожче: газпромівські гроші чи елементарна совість і життєвонеобхідна солідарність із народом, на якого напав ворог і який мусить дати цьому ворога відсіч. Сподіваюсь, правда переможе - і держава-агресор Росія буде виключена з ПАРЄ.

Таке враження, що пані Енн Брассер, яку вчора переобрали президентом ПАРЄ - таємна ватніца. На словах наче за Україну, а на ділі... Сьогодні у Страсбурзі в будівлі Асамблеї відбудеться фотовиставка "Донбас: війна і мир". Щоб делегати, які мають сумніви щодо подій в Україні, хоча б на світлинах побачили, яке пекло створили на нашому українському Донбасі окупанти з Московії. У проханні до пані Брассер провести виставку в кулуарах зали засідань ...вона відмовила. Це вкрай не коректно і не солідарно по відношенню до України, яка стала жертвою московської агресії. Це плювок на могили тим, хто вже загинув у цій війні. Соромно за таку ганебну поведінку Енн Брассер... Разом з тим, ми щиро вдячні групі Європейських консерваторів на чолі з Крістофером Чопом за те, що надали українській делегації зал бюро цієї групи для проведення виставки. До речі, ми з колегою від Радикальної партії Ляшка Віктором Вовком та Сергієм Кіралем із "Самопомочі" подали заявку на вступ до Європейських консерваторів. Промосковські інтригани намагаються зірвати цей процес, але хай вдавляться.

Ще одна невеличка українська перемога під час сесії ПАРЄ. Після вчорашнього визнання полоненої Надії Савченко повноправним членом Асамблеї сьогодні теж є хороші новини. Переконливою більшістю делегати підтримали звіт Гуманітарної комісії, який визнає: Росія не виконує Мінські домовленості, Крим - анексована територія, так звані гуманітарні конвої Московії - незаконні і т.д.

Сподіваюсь, те, що ВР нарешті визнала Московію агресором - допоможе європейцям швидше зрозуміти, що Кремль воліє підкорити увесь світ. І тому ми разом повинні дати відсіч цій нечистій силі. Повертати Московії право голову в ПАРЄ - це розділяти відповідальність за вбивства, викрадення людей, розграбовання, знищення об'єктів та інші злочини держави-терориста

Це боротьба Давида і Голіафа. На всіх фронтах. І там, де стріляють, і там, де приймають політичні рішення, і на міжнародній арені. Хто слідкував за подіями в ПАРЄ - знає, що ситуація дуже не проста. Резолюція визнає злочини Московії, але при цьому абсурдно пропонує повернути москалям право голосу в Асамблеї. Вони здобули різними шляхами - найперше, підкупом і шантажем - немало прихильників такого неподобства серед європейських делегацій. Але сьогодні шанси хоча б продовжити санкції суттєво зросли. Може перемогти компроміс - це питання знімуть із розгляду до квітня. А ми до квітня гарно попрацюємо, щоб переконати дедалі більше європейців, що Московію взагалі треба виганяти з ПАРЄ.
Ніколи не забувайте, Давид Голіафа переміг.

***

Сесія ПАРЄ дійшла до найважливішого для України питання - повноваження делегації Московії, яка з минулого року шляхом санкцій позбавлена права голосу в Асамблеї. Зараз триває бурхливе обговорення.

Перемагає компроміс - збереження санкцій щодо Московії до квітня з подальшим розглядом питання. Моніторинговий комітет проголосував так: 35 "за", 24 - "проти".
Виступ доповідача по цьому питанню австрійця-соціаліста Штефана Шеннеха - ганебний. Шеннех виявився махровим ватніком. Лизнув московський чобіт, вибачаючись за компроміс з українськими вимогами та збереженням санкцій до квітня.

Розкішний виступ британського консерватора Роберта Волтерса: "ПАРЄ виставить себе на посміховище, якщо послабить санкції щодо Росії". Маса аплодисментів. Думаю, не тільки в будівлі ПАРЄ, а в усьому цивілізованому світі.

Лідер лібералів з Іспанії Xucla виступив "і нашим, і вашим", попри чітке рішення більшості групи підтримати санкції проти Росії. В групі явно назріває скандал.

Литовка зажгла: "Політика поступок Росії - помилка. Хто буде наступною жертвою її агресії - Грузія, Молдова, Прибалтика?".

Абсолютно огидний виступ делегатки з Сербії на захист прав Росії. Дивно, що вона у групі Європейської Народної Партії в ПАРЄ.

Литовець класно мочив лідера соціалістів Гроса зі Швейцарії по повній програмі за захист Московії.

Геніальний виступ німкені Бек ("зелені"), в якому вона інтелектуально розмазала захисників московських інтересів в ПАРЄ по стінці.

Ну, і польський соціал-демократ нас яскраво підтримав.

Боротьба триває...

Андрій Лозовий,
Народний депутат України,
заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Москва,Росія,Савченко,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,Lozovyi,Європа,війна,ПАРЄ,схід
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.