Галицький сепаратизм

22 січня 2015, 16:24
Власник сторінки
юрисконсульт
0
178

Загрози сепаратизму на Галичині

Сьогодні у Львівській обласній науковій бібліотеці відбувся круглий стіл «Галицький сепаратизм»: причини, витоки та загрози»,

повідомляє прес-служба ЛМО Української партії «Єдність».

Серед організаторів круглого столу: Сотня самооборони «Білі Горвати», ВГО «Народний антикорупційний нагляд», ГО «СПАС», БФ «Рідний голос», ВГО «Товариство відродження української нації», МФ Бойового Гопаку, Товариство «Просвіта», Обласне товариство політв’язнів та репресованих, ГО «Залізний Кіш», Львівська обласна наукова бібліотека, ЛМО Українська партія «Єдність».

Метою круглого столу стало обговорення в рамках дискусії та профільних доповідей учасників низки проблемних питань. Розглядали причини появи та розвитку такого явища як «галицький сепаратизм» в історичному, соціально-політичному та геополітичному аспектах; роль іноземного чинника у активізації відцентрових рухів в регіонах України у контексті військової загрози з боку Росії, фальсифікацію історії як основу проекту «галицький сепаратизм». Обговорювали загрози державності з боку такого явища як «Галицький сепаратизм» з проведенням паралелей із подібними явищами у світовій практиці; діяльність зовнішніх та внутрішніх суб’єктів, зацікавлених у роздмухуванні сепаратистських й автономістських рухів на теренах Західної України.

«Над обговоренням проблематики зібралося багато  визначних галичан – науковці, громадські і політичні діячі, журналісти, зокрема і Шухевич Юрій Романович. Це говорить про високу суспільну увагу до проблематики питання «галицького сепаратизму», - зазначив голова ЛМО УП «Єдність» Мирослав Фіцуляк.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: сепаратизм,Андрій Федчишин,Олег Пилипенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.