Від Верховної Ради та Уряду народ чекає реальних дій, а не балачок та популізму

20 січня 2015, 16:26
Власник сторінки
0
59

Україну і досі поглинає хвиля популізму, відволікання уваги і протиставлення одних людей іншим.

Спочатку це була релігійна тема, потім мовна, потім протистояння по територіальним ознакам, а сьогодні - хто більше галасує, той і більший патріот.

Замість того, щоб вирішувати дійсно важливі питання державного значення, наприклад, виведення країни з кризи, оптимізація бюджетної сфери, стабілізація гривні на валютному ринку, деякі парламентарі маневрують від одних крайнощів до інших.

До прикладу, поданий у Верховну Раду законопроект про мобілізацію народних депутатів. З логіки внесення таких законопроектів виходить, що на війну потрібно забрати і уряд,  і голів облдерждміністрацій, і суддів.

Вважаю, що така ініціатива є нічим іншим, як популізмом, спробою відвернути увагу від важливих проблем сьогодення, зокрема, від провалу у бюджетній сфері, економіці тощо.

Безумовно, захищати державу та її народ – це обов’язок кожного, і якщо виникне така необхідність, даний законопроект можна підтримати.

Але не варто забувати, що в країні налічується більше півмільйона представників силових відомств, які приймали присягу на вірність Українському народу, і саме вони в першу чергу мають стати на захист територіальної цілісності країни (близько 20 тисяч працівників генпрокуратури, понад 320 тисяч працівників МВС, понад  2600 працівників держохорони, близько 30  тисяч працівників СБУ, близько 1800 прикордонників, близько 18 тисяч митників,  232 тисячі військовослужбовців). Однак, у зоні АТО служить лише невелика їх частина.

В умовах сучасного суспільства для ведення успішних військових операцій, потрібні не лише високоточна зброя, новітня техніка, а й справжні професіонали військової справи, які пройшли спеціальну підготовку, мають навики поводження з новими, сучасними типами озброєння.

Таким чином варто більше уваги приділити питанню не кількісної, а якісної ротації військовослужбовців. А якщо цього виявиться замало, тоді вже буде оголошено загальну мобілізацію  і на захист держави стануть всі, хто здатен тримати в руках зброю.

Взагалі, кожен повинен займатися своєю справою: депутати повинні перейматися якісними і відповідальними законами, міліція - охороняти спокій громадян, СБУ – пересікати прояви тероризму, прокуратура та міліція – розслідувати злочини, суди - виносили справедливі рішення.

На сьогоднішній день перед державою постає досить багато стратегічно важливих завдань.

Країна переживає глибоку економічну кризу, на міжнародному валютному ринку спостерігається поступове падіння курсу національної валюти, в державі існує ризик дефолту. Що вже говорити про держбюджет на 2015 рік, через який народ України змушений буде ледве зводити «кінці з кінцями».

Варто зазначити, що завдяки активності депутатської групи партії "УДАР" у Верховній Раді (фракція Блоку Петра Порошенка)  з урядового проекту Державного бюджету вже вдалося вилучити низку небезпечних для економіки України положень. І зупинятися на досягнутому ніхто не збирається.

Зокрема, з законопроекту вилучено положення про запровадження для фізичних осіб обов’язкового декларування доходів, витрат і майна, а також надання податковим органам права донараховувати 30-вісотковий податок з перевищення витрат над доходами після відповідної перевірки.

Крім того, не буде запроваджено податок на комерційну нерухомість та поширення оподаткування на всю площу нерухомості – без урахування неоподатковуваної мінімальної площі житла. В умовах падіннях доходів такі податки призвели б до зубожіння найбільш вразливих категорій населення та стали б додатковим тягарем для малого й середнього бізнесу.

Також не пройшла й урядова пропозиція щодо введення касових апаратів для платників єдиного податку і заборони віднесення витрат, перерахованих платником єдиного податку, на валові витрати платників податку на прибуток. Такі нововведення означали б фактичну ліквідацію спрощеної системи оподаткування. Крім того, вдалося домогтися відмови від так званих спецрахунків з ПДВ, які б ускладнили і без того заплутану систему оподаткування.

Однак у бюджетній сфері все одно залишається ще досить багато важливих питань, над якими варто працювати, і які варто корегувати. Не менше таких питань і у інших галузях. І питання ці треба вирішувати – чітко, послідовно, комплексно. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: бюджет,УДАР Віталія Кличка,депутати,Верхована Рада,Ткачук,армія,мобілізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.