Сьогодні - 10 років від дня створення Коаліції учасників Помаранчевої революції

30 грудня 2014, 19:10
Власник сторінки
полІтолог
0
103

Задля того, щоб забезпечити народний контроль над новою владою і не дати їй зрадити ідеалам Майдану, була створена ВГО „Коаліція учасників Помаранчевої революції” (КУПР).

Рівно десять років тому, 30 грудня 2004 року, після остаточної перемоги Помаранчевої революції і визнання владою вимог народу, в наметі на Майдані зібралися люди, які не тільки вистояли понад два місяці на морозах, вимагаючи правдивого обліку волі народу, але й стали загальновизнаними серед активістів лідерами, ватажками наметового містечка. Там відбувся установчий з’їзд Всеукраїнської громадської організації "Коаліція Учасників Помаранчевої Революції" (КУПР).

- Ми перемогли, здається, - міркували вони, - але де гарантія, що команда Ющенка, яка завдяки усім нам прийшла до влади, і надалі відповідатиме нашим вимогам? Немає і не може бути такої гарантії. Тому нам, лідерам найактивнішої частини народу, слід залишатися пильними і контролювати нову владу постійно.


Задля того, щоб забезпечити народний контроль над новою владою і не дати їй зрадити ідеалам Майдану, була створена ВГО „Коаліція учасників Помаранчевої революції” (КУПР).

Протягом десяти років активісти КУПР кісткою в горлі стояли всім корупціонерам, казнокрадам, рейдерам, хабарникам, ласим до народного добра. Зупинено сотні спроб рейдерського захоплення української землі, спроб знищення пам’яток історії і культури, спроб прийняття антинародних законів. Не кожного разу вдавалося перемогти ворогів у вдладі, але ж доробок дає право пишатися.

Активісти ВГО „Коаліція учасників Помаранчевої революції” (КУПР) завжди були в перших лавах борців з будь-якою несправедливістю і беззаконням. Рішуче виступали проти судового та міліцейського свавілля, привертали увагу громадськості до будь-яких виявів беззаконня і корупції, викривали намагання чиновників зазіхнути на права народу України. Щороку у День Свободи 22 листопада організація збирала на Майдані Незалежності сотні, а то й тисячі небайдужих громадян і спільно з ними оцінювала дії влади.

ВГО „Коаліція учасників Помаранчевої революції” (КУПР) стала у 2010 році організатором Податкового Майдану, коли десятки тисяч підприємців повстали проти невігласького проекту Податкового кодексу, який призводив до руйнації економіки України.

ВГО „Коаліція учасників Помаранчевої революції” була співорганізатором і активним учасником Євромайдану і Революції Гідності. І коли ми чуємо скиглення „нас знову злили”, ми відповідаємо: ні, просто ми забули, що революції не закінчуються. Чистоту в домі наводять щодня, в країні - також. Якщо ми колись піднялися і вийшли на Майдан, щоб відстояти право народу, то зворотнього шляху вже немає.

Сьогодні в Україні схожа ситуація, і чимало незадоволення висловлюють щодо команд Яценюка і Порошенка. Влада ніколи не буде бездоганною, і тому ми завжди будемо на Майдані, будемо примушувати наших обранців пам’ятати, хто і для чого дав їм в руки важелі влади.

Вітаємо усіх членів організації, прихильників та однодумців з десятиліттям утворення громадсько-політичного руху, основним завданням якого є розвиток та збереження ідеалів Помаранчевої Революції!

Слава Україні!

Правління ВГО „КУПР”
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Ющенко,Мельниченко,Путин,Яценюк,революция,Порошенко,Майдан Незалежности,коаліція,коаліція учасників помаранчевої революції,Украина.Янукович.Революция,АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.