У Вінниці хочуть зірвати сесію міської Ради. Хто і чому. ....

24 грудня 2014, 17:13
Власник сторінки
відеограф
0
51
У Вінниці хочуть зірвати сесію міської Ради. Хто і чому. ....
Андрій Вигонюк

У соціальних мережах активно поширюється «відозва» вінницького студента Андрія Вигонюка про необхідність зірвати сесію міської ради, вимагаючи: 1) позбавити працівників бюджетних установ, які взяли уч

Останній пункт можна і не коментувати, оскільки Вигонюк та його приятелі, які збираються пікетувати міську раду (Гайда, Банах, Малиновський) щиро вважають, що електроенергія береться з розетки, а для її виробництва не потрібні ні ТЕС, ні вугілля, на якій електростанції працюють.

Можна не коментувати й перші вимоги, оскільки Вигонюк так само щиро вважає, що «картинку» для російського ТВ «зробили» люди, які вийшли на марш проти сепаратизму, а не сам Вигонюк, який жбурляв камінням у правоохоронців 6 грудня.

Прокоментувати слід саму форму анонсованого «протесту». Фактична формула закликів до певних дій дуже схожа на подібну акцію 6 грудня біля будівлі ОДА, яка завершилась штурмом та тимчасовим захопленням адміністративної будівлі, з ламаннями дверей, паплюженням портретів перших осіб держави тощо. Але риторика та заклики більш завуальовані та обережні. Ця тактика нагадує відому формулу  «на авось» - «ввязатись в бійку», а далі, як піде. Цікаво, що ніхто проти цього не заперечує і не називає хуліганів та провокаторів «політичними заручниками». Може міська рада самостійно «продукувати» електроенергію або добувати вугілля? Ні, не може. Але вимагати «активісти» підуть. З таким саме успіхом можна було б вимагати, щоб у Вінниці ніколи не було дощу або снігу.

Розуміють це прихильники силових акцій? Звісно, розуміють. Але не світло в оселях їм потрібно і навіть не вибачення перед їхніми дорогоцінними персонами, а привернення до себе уваги. Продемонструвати усій 400-тисячній громаді Вінниці власну силу та зухвалість, щоб потім капіталізувати їх у реальну владу.

В усьому демократичному світі (а, на превеликий жаль, ми вимушені вдаватися до постійного порівняння: «світ – Україна, де не так, як у людей») питання змінності влади вирішується традиційно просто – шляхом виборів. Не виправдав політик довіру громадян? Його переобирають. Але поки він перебуває на посаді та не порушує законів, він матиме повне право діяти у межах власних повноважень.

Проте Вигонюк і його соратники так не вважають. Воля громади, яка обрала тих або інших депутатів, його не цікавить у принципі. Він вважає себе правим, тому що… Тому що «правий», і на цьому крапка.

Не буде формального приводу зірвати сесію міської ради – полізе до обласної, як це і трапилося 6 грудня. Чого досягли? А нічого конкретного. Сергій Свитко зберіг посаду голови обласної ради. Користі для громади від цього – жодної. Корупціонерів він не переміг, команди не сформував, відповідальності нести не хоче.

Буде затишшя в обласній раді? Самозвані «представники майдану» підуть на штурм Тиврівської районної ради, чи Жабокрицької сільської, та будь-якої ...

А іншої моделі поведінки і не передбачено, оскільки отримати владу легальним шляхом – перемогою на виборах їм не вдасться ніколи. Вінниччини дуже чітко побачили – що від цих любителів піару слід чекати, а тому голосувати за них не будуть. Найцікавіше. Переважна більшість вінничан, навіть тих, які активно користуються інтернетом та соцмережами ставляться до вищезгаданої купки активістів різко негативно. І це в той час, коли саме інтернет і соцмережі стали основним рупором контрреволюціонерів. Але якщо раніше вінничани переважно обурювались їх діями та вимагали притягнути до відповідальності основних заколотників, то тепер почали відверто посміхатись над діяльностю вінницьких «противсіхів». Пропонуємо вашій увазі коментарі вінничан під черговим матеріалом про діяльність вінницьких «активістів» на відомому вінницькому інтернет-ресурсі


по матеріалам соц.мереж та http://vn.presspoint.in.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.