Юридичний кіт в мішку від Арсенія

24 грудня 2014, 16:53
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
0
59

Будь-який бєспрєдєл в наш час можна списати на війну. Такою логікою користується ряд бандитських огрупувань, а також Кабінет міністрів України


Уряд запропонував Комітету з питань правової політики і правосуддя, де я працюю секретарем, зміни до закону "Про Кабінет міністрів". Які полягають у тому, що в разі необхідності (цю "необхідність" визначає сам уряд, точніше прем'єр-міністр на свій каприз) розпорядження Кабміну може прийматися шляхом опитування членів уряду. Як це опитування має проводитися: смсками, група у вайбері, голосування в ФБ, підняття рук - Кабмін ...мовчить. Жодного слова про процедуру! Списують це на війну.

Про яке правове поле в цій державі може йти мова, якщо Комітет з (вздумайтесь!) з питань правової політики і правосуддя буде пропонувати парламенту голосувати за юридичного кота в мішку?..

За моїм наполяганням Комітет відхилив цей чудернацький законопроект. Дякую за підтримку колегам Наталії Агафоновій, Василю Яніцькому, Андрію Іллєнку, Владу Голубу та Борису Філатову, який дуже правильно сказав, що Кабмін зловживає словом "війна". І справді зловживає, прикриваючись кров'ю Героїв заради власної користі. Як зараз - по суті, збільшити повноваження прем'єр-міністра і дати йому можливість маніпулювати рішеннями Кабінету міністрів.

Вгадайте, яка друга причина після війни, чому уряд вимагав від нас рекомендувати цей законопроект? Правильно, треба швидше прийняти бюджет. Щоправда, яке відношення сам закон має до бюджету урядовий уповноважений пояснити так і не зміг...


Андрій Лозовий,
Народний депутат України,
заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: бюджет,Рада,парламент,Україна,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,Lozovyi,Арсеній Яценюк,правосуддя,Кабмін,Комітет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.