Хто був насправді провокатором 6 грудня у Вінниці. ...Розслідування.(фото,відео)

19 грудня 2014, 17:44
Власник сторінки
відеограф
0
51
Хто був насправді провокатором 6 грудня у Вінниці. ...Розслідування.(фото,відео)
Ігорь Басюк - той самий постраждалий від «ментовського безпредела», якому начебто зломали руку, а насправді перелом виявився забоєм.

Під стінами ОДА у Вінниці 6 грудня трапилися неординарні події, які сколихнули всю Україну та навіть світ. Російські канали залюбки взялись розповсюджувати відео із тим, як місцеві активісти повстал

Наступного дня, коли розтиражований ЗМІ «народний губернатор» Фурман виявився лише «кандидатурою, яку Майдан запропонував на пост», всю вину за події 6 грудня штурмовики поклали на плечі міліції, ЗМІ та провокаторів. Відзначимо тільки, що подвійні стандарти у риториці вінницьких «майданівців» у всьому: голову обласної ради Свитка їм вдалося «просунути» на посаду, тож він і «обраний народом» чи то «обраний майданом» голова, а Фурмана у крісло губернатора посадити не вдалося - от він і «рекомендований голова».

Але повернемось до найцікавішого, до провокаторів. Цим модним у кінці 2013 року словом вінницькі активісти називали людей, які начебто блокували їх та кидали «бімби» у людей.

Але ось яскраво видно протилежне. Камери декількох журналістівзафіксували, як Юрій-Януарій Васильович Шостак, який підозрюється міліцією у вчиненні кримінального правопорушення та наразі переховується від правосуддя, передає «димову шашку» чоловіку відомої вінницької активістки Таїси Гайди Ігорю Басюку. Басюк - той самий постраждалий від «ментовського безпредела», якому начебто зломали руку, а насправді перелом виявився забоєм.

На фото видно, як Януарій передає Басюку шашку, а останній кидає запалений саморобний вибуховий пристрій у міліцію:

Ось відео:

https://www.youtube.com/watch?v=mIrNygQNZ8A

Наступний епізод стосується «непричетності» прихильників партії «Свобода», якою на Вінниччині керує саме «кандидат у губернатори» Фурман, до провокацій 6 грудня. На фото ми бачимо, як людина у хутряному головному уборі кидає у бік міліції невідомий пристрій, після вибуху якого кількох міліціонерів контузило і в них була порушена координація рухів:

Ось це відео показує, як ця людина стоїть спочатку з прапорами партії «Свобода», потім передає стяги молодому чоловікові із прапором Україні. Потім чоловік у хутряній шапці дістає вибуховий пристрій і кидає його у сторону міліції. Вибух і димова завіса, яка тривалий час не могла розсмоктатися у повітрі говорять про потужність цього вибухового пристрою. Одразу, як розсіявся дим, бачимо, як крізь лютуючих мітингувальників виводять міліціонерів, яких було поранено. Мітингувальники в свою чергу вважають за потрібне вдарити правоохоронців.До речі після цих подій близько десяти вінницьких бійців не змогли поїхати в зону АТО через отруєння невідомим газом.

http://youtu.be/svJwBLcXhCM

Не менш цікавим епізодом, який обговорювали у соціальних мережах є розприскування газу з балончиків. Активісти стверджують, що саме міліціонери перші застосували спецзасоби до людей. На фото ми бачимо Януарія Шостака, який розбрискує газ саме на міліціонерів:

На відео зафіксовано, як Януарій підійшов до кордону міліції, передав мікрофон активістці Таїсі Гайді та дістав балончик із невідомим газом, який одразу почав розбрискувати на правоохоронці. Одразу, як Юрій-Януарій це зробив, почалася бійка:

http://youtu.be/lcE_PLABMhA

Також журналістам вдалось зафіксувати факти побиття «мітингувальниками» міліціонерів, в тому числі застосування сили до правоохоронців спортсменом на двічі кандидатом в нардепи Борисом Максимчуком.

Гуляє мережею й відео на якому та ж Таїса Гайда кричить бійцям нашого рідного 9 батальйону територіальної оборони тиради «Щоб ви повиздихали», мотивує це тим, що хлопці,які нещодавно повернулись в коротку відпустку зі Сходу стали шеренгою між протестувальниками та міліцією, щоб не допустити провокацій. Але й на них підняли руки «мирні мітинг арі» і їм довелось чути прокляття в свою адресу. 

https://www.youtube.com/watch?v=k7SLua_WjvU#t=17

про це повідомляє http://vn.20minut.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.