У Вінниці з'явився свій Стрєлков

06 грудня 2014, 22:22
Власник сторінки
0
174
У Вінниці з явився свій Стрєлков

Найближчими днями на провідних українських (і російських) медіа-ресурсах будуть смакувати «революцію» у Вінниці...

Найближчими днями на провідних українських (і російських) медіа-ресурсах будуть смакувати «революцію» у Вінниці, яка звелася до захоплення приміщення ОДА та погрому всередині адміністративної будівлі. Будуть аналізувати, переконуючи один одного, що ж це -  «перемога», або «зрада». Воля повсталого народу, або розгул натовпу.

Хотілося б сказати, що «істина» - посередині, проте стверджувати це язик не піднімається.
Замість аналізу та міркувань, що ж насправді трапилося вранці 6 грудня у центрі Вінниці, можна навести декілька дуже характерних цитат самого Свитка та активістів. А читачі нехай самі роблять з цього висновки.

«Начальник міліції – виборна посада, ми виберемо свого, народного очільника міліції", – закликає свободівець, екс-нардеп Олексій Фурман.

Виборні «народні мери», а тим більше «начальники міліції» – як раз з практики самоврядування Стрєлкова на початковому етапі існування ДНР. Досвід диверсантів у справі руйнування української правоохоронної системи, як бачимо, виявився корисним для «Свободи».

Молодики у балаклавах та з гумовими кийками кидали у правоохоронців вибухові пакети та димові шашки, почали бійку. Поряд стояли хлопці, які щойно повернулися з АТО, то їх активісти закидали яйцями. "Що ж ви робите, це воїни", – заплакала жінка. "Вони на це заслужили", – сказав місцевий активіст Януарій Шостак.
 http://gazeta.ua/articles/regions/_vinnicki-majdanivci-pid-oblasnoyu-miliciyeyu-vimagayut-zvilnennya-zatrimanih-aktivistiv/597232

Самому Шостаку, звісно, ближче методи тих, хто навесні цього року захоплювали Харківську, Донецьку та Луганську ОДА. І судячи з тональності висловлювань про воїнів-героїв, і самі особи терористів.

«Активісти пішли кабінетами адміністрації. Де було відчинено - зривали прапори, герб».
Правильно. У Луганську теж з цього почали – вистелили Державний Прапор перед входом в облдержадміністрацію, щоб кожен сепаратист мав змогу витерти об нього чоботи.

«Ми собі виберемо нового голову адміністрації», - сказав народний трибуналівець, потім ще й вилаявся нецензурщиною.

Тут стає зрозуміло, чому Стрєлков, який на початку свого бешкетування у Слов’янську декілька разів заїкнувся про віртуальну «Вінницьку народну республіку», досі не коментує події 6 грудня у Вінниці. Дар мови від несподіванки втратив. Приємної несподіванки. Для Стрєлкова.

І наостанок – «програма-мінімум» головної персони дня Сергія Свитка.
«Маю припущення, що вказівку не пускати до зали громадськість, і побиття міліцією дав губернатор Анатолій Олійник»

А скільки було осіб?

«Ми зареєстрували 330 осіб, які хотіли бути присутніми на сесії, та їх не пустили. Тому вони і пішли штурмом», - продовжив Свитко.

Чому ж якихось 330 осіб Свитко собі додому не запросив?

Про те, що його прихильники кидали вибухові пакети, димові шашки та закидали яйцями бійців "Айдару" - народний обранець не знає.

Це дарма. Знає. Сам давав вказівку. І сам провокував конфлікт.

Зрештою – мети досяг. Тепер, навіть, якщо втримати любиме крісло у Свитка не вдасться, йому завжди будуть радими у ДНР. Там теж так «працювали» з демонтажу української влади.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.