Незаконні прибудови. Наука для Президента.

06 грудня 2014, 19:15
Власник сторінки
юрист, бухгалтер, економіст, політик
0
1881
Незаконні прибудови. Наука для Президента.

І ще жодна центральна влада не роз´яснила цим бізнисменам того факту, що багатоквартирні будинки це не їх туалет, до якого вони можуть ставитись лише як до своєї часткової власності.

Буваючи в різних містах України ви з подивом для себе усвідомлюєте, що зовнішній вигляд наших міст змінився в гіршу сторону.

Всюди на перших поверхах багатоквартирних будинків, де зазвичай були жилі квартири ви бачите магазини.

Ми не будемо сьогодні торкатися питання незаконності такого «бізнесу», а поговоримо про більш руйнівний вид погіршення наших міст.

Поговормо про прибудови до багатоквартирних будинків.

 

Життя в державі будується виключно на законах. Головним законом є Конституція України. Всі інші є підпорядкованими законами.

Відповідно саме до законів приймаються підзаконні акти, такі як: постанови кабінету міністрів; накази різних міністерств та відомств; рішення судів; рішення різних Рад.

 

В жодному законі України нема прямого дозволу на будівництво прибудови до багатоквартирного будинку.

Відповідно до цього жоден підзаконний Акт, який надає таке право є незаконним.

 

Дуже часто в Україні міністерства чи відомства, чи їх представницькі органи, чи Міські Ради, надають дозволи на будівництво прибудов до багатоквартирних будинків без законним підстав лише на загальних міркуваннях.

 

«Загальні міркування» - це поширений на Україні механізм, який нібито надає дозвіл чиновникам трактувати закони так, як їм заманеться.

 

Зокрема чиновники на свою користь трактують статтю 357 Цивільного Кодексу України.

В цій статті , у пункті 4, говориться про те, що  співвласник будинку може законним шляхом без згоди інших співвласників зробити собі прибудову, якщо це не порушує права інших!

 

Яка чарівна нагода для корупціонерів з міських Рад показати свою владу та роздати наліво та направо дозволи на прибудови.

І так це робиться по всій країні. Зокрема в Рівненській області, де в районному центрі Клостопіль ви не знайдете жодного багатоповерхового будинку без прибудови.

 

 Але ніхто з можновладців чомусь не каже людям, що відповідно до цієї статті (357 п.4) неможна надавати дозволи на будівництво прибудови до багатоповерхових будинків.

Чому?

Тому що дана статтья знаходиться в Розділі спільного часткового майна – Цивільного Кодексу.

Сама стаття має назву: «Визначення часток у спільній частковій власності».

 

Для того щоб зрозуміли хибність та злочинність дій державних органів ви маєте чітко усвідомлювати різницю між «Спільною частковою власністю» та «Спільною сумісною власністю»

Дивимось малюнок.




Що таке спільна часткова власність?

Спільна часткова власність, якщо говорити не науковими термінами, це ваш будинок в приватному секторі, селі, або ваша особиста квартира в багатоквартирному будинку.

Але ні в якому разі не сам багатоквартирний будинок.

 

Право на будівництво прибудови передбачене в 357 статті  Цивільного Кодексу України означає, що ви маєте право побудувати прибудову до свого сільського будинку, чи дачі, чи будинку у приватному секторі і все!

 

Ви не маєте права робити прибудову до багатоквартирного будинку, тому що багатоквартирний будинок є спільною сумісною власністю.

 

Спільна часткова власність може бути виділена в натурі.

Це часто видно при розподілі майна подружжя, яке розлучається.

 

Спільна сумісна власність є неподільною. Спільна сумісна власніть не може бути виділена в натурі. На спільну сумісну власність не може бути надано дозвіл міською Радою чи іншим органом, бо то є власність неподільна та така, що не виділяється в натурі.

 

І саме тому у розділі про сумісну власніть нема статті, яка передбачає право будь-кого будувати прибудову до будинку.

 

Якщо ви живете в багатоквартирному будинку то ви володієте своєю квартирою на праві спільної часткової власності.

А також ви володієте самим багатоквартирним будикном на праві спільної сумісної власності.

Тобто ті хто живе в багатоквартирних будинках є двіччі співвласниками!

Ось це вам портібно зрозуміти.

Кожен з вас є двіччі співвласником.

Один раз в своїй квартирі, яка може бути розподілена за рішенням суду між вами та вашими дітьми, батьками, жінкою. Або взагалі вилучена в наслідок рішення суду з різних підстав передбачених у кримінальному судочинстві.

 

І другий раз ви є співвласником всього багатоквартирного будинку – його несучих стін, його даху, його підвалу, його допоміжних приміщень, його внутрішньобудинкових комунікацій та інше.

І цей багатоквартирний будинок не може бути відібраний судом у вас ні на яких підставах! Ось тому цей вид власності і має назву спільна сумісна власність.

 

Давайте повторимо, що означає стаття 357 Цивільного Кодексу України пункт 4?

Вона означає, що коли Міська Рада надає Дозвіл на переобладнання і перепланування жилого будинку і жилого приміщення (відповідно до статтей 100, 152 Житлового Кодексу України) то це надає право робити зміни лише всередині квартири заявника.

Але ні в якому разі ззовні багатоквартирного будинку.

Тобто, якщо якась бізнесменша Тимошук, яка мешкає в Костополі, Рівненської області, бажає зробити собі прибудову, то Міська Рада їй надає Дозвіл на будівництво такої прибудови виключно у неї в квартирі. Тобто до свого туалету вона може прибудувати будуар, де зможе поставити диван, на якому відвідувачі зможуть перепочити.

 

Але ні в якому випадку це не є Дозволом будувати прибудову ззовні до багатоквартирного будинку під вікном Бовикіна С.М (автора статті).

 

Дивіться фото.





Багатоквартирний будинок, що знаходиться в Костополі за адресою Грушевського 28 є у спільній сумісній власності громадян. І Бовикін С.М є його співвласником. Ніхто з будинку і тим більше сам Бовикін не надавав такого права бізнесменші Тимошук вважати весь будинок її власним туалетом.

Пані Тимошук переплутала свій власний туалет, як спільну часткову власність та багатоквартирний будинок, як спільну сумісну власність.

 

 

Ось так, шановні українці і саме в такий спосіб на Україні всі Міські Ради видали дозволи на переобладнання квартир, а бізнесмени переплутали свої туалети, як спільну часткову власність,  з багатоквартирним будинком, як спільну сумісну власність.

 

І ще жодна центральна влада не роз´яснила цим бізнисменам того факту, що багатоквартирні будинки це не їх туалет, до якого вони можуть ставитись лише як до своєї часткової власності.

 

І для того, щоб такі пояснення стали якнайшвидшими фаховий юрист Бовикін дає вказівку приступити до такого роз´яснення.

Тільки чи почує його Прем´єр Яценюк та Президент Порошенко?



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Яценюк,игровая приставка,дом,Порошенко,Беловежское соглашение,Бовыкин,ЖЕК,ОСББ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.