Блог Максима Бондара: Коаліційна угода як виправний термін для нового парламенту

27 листопада 2014, 17:46
Власник сторінки
0
24

Cтаття присвячена недавньому підписанню коаліційної угоди та є прогнозом и побажаннями автора щодо вказаних подій

21 листопада 2014 року було опубліковано текст Коаліційної угоди Верховної Ради України 8-го скликання. До вищевказаної коаліції увійшли п’ять партій, а саме: «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», Радикальна партія Олега Ляшка, об'єднання «Самопоміч» та ВО «Батьківщина».
Підписання даної Коаліційної угоди відбувається саме зараз, 27 листопада, на першому засіданні Верховної Ради України, разом із, я сподіваюсь, успішним утворенням політичних фракцій.
У зв’язку з ситуацією яка зараз склалася в нашій країні, підписання коаліційної угоди дає надію кожному українцю, що нова Верховна Рада не забуде обіцянок своїх лідерів, які були дані під час Революції Гідності та приступить до швидких ухвалень реформ, яких наша країна зачекалася ще з далеких 90-их років і яких майже рік вимагає народ.
В цілому, я вважаю, що дана угода (судячи з тих декларативних пунктів, що у ній прописані, конкретних дій ми ще не бачили) спрямована на європейську інтеграцію та ухвалення важливих реформ для нашої держави. Але, знаючи принципи роботи народних депутатів минулих скликань, буде добре, якщо вони виконають хоча б чверть своїх обіцянок.
На даний момент найбільш проблемні (а тому і найбільш актуальні) сфери у списку реформ це – система національної безпеки та оборони, що включає у себе антикорупційну, судову та правоохоронну реформи. На мою думку, дані реформи повинні бути прийнятті одні з найперших в Раді. Ба більше  - я б не відчиняв двері ВР, поки названі законопроекти не будуть прийняті. Як обрання нового Папи Римського ;)
Але, якщо серйозно, найголовніше – це практична ефективність реформ:вони повинні працювали а не просто витрачати сотні сторінок паперу.
Підставами для хвилювання може служити прийняття досить суперечливого Закону України «Про очищення влади» - за декілька місяців він зібрав багато скарг з боку громадськості і люстрував багатьох корисних для держави, але не «політично невигідних»  для владної більшості чиновників.
Також, відповідно до коаліційної угоди, планується зняття депутатської недоторканності та створення незалежного органу суддівського самоврядування. У зв’язку  з російською агресією на сході України, депутати внесли також в проект угоди порядок вступу до Північноатлантичного альянсу (НАТО).
Кожен, хто більш-менш свідомо прийшов на дільницю і виконав свій громадянський обов’язок, погодиться зі мною, -  найголовніше в цій ситуації це те, що у Верховну Раду прийшла велика кількість нових облич, і саме тому є надія, що наш новообраний парламент почне думати не про власні банківські рахунки, а про тих, хто ставив «галочку» у бюлетені.
Український народ довірив ВАМ, новообраним, перебудовувати нашу державу. Шановні, не розчаровуйте нас, інакше наступних виборів чекати ніхто не буде.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.