Угода про Асоціацію - вигода для аграрного сектору

17 листопада 2014, 11:43
Власник сторінки
Експерт АПК
0
133

Потенціал збільшення експорту аграрної продукції в ЄС торгівлю складе не менше $ 1-1,2 млрд. Крім цього, вихід на європейські ринки сприятиме просуванню української сільськогосподарської та харчової продукції на ринках третіх країн.

Розпочинаючи процес євроінтеграційних змін в агропромисловому комплексі ми розуміли, що це буде важкий та суперечливий процес, який включає в себе трансформаційні зміни на багатьох рівнях, починаючи від змін в законодавстві, закінчуючи змінами в вимогах до якості та сертифікації самої сільськогосподарської продукції.

Зараз, майже одразу після того, як почала діяти угода про інтеграцію, ми можемо констатувати той факт, що українські аграрії готові до таких викликів. Міністерство аграрної політики системно втілює в життя реформи, які б дозволи українським аграрія вийти на ринок Європи та скласти там потужну конкуренцію світовим виробникам сільськогосподарської продукції.

Ми очікуємо від Угоди про асоціацію з ЄС винятково додаткових можливостей для агробізнесу й підвищення якості продуктів. По суті, і ринок, і кінцевий споживач сільськогосподарської продукції тільки виграють від підвищення якості продуктів і здорової конкуренції, заснованої на ринкових законах, а не на ручному регулюванні й корупції. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Евросоюз,агрокомплекс,уряд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.