Стало відомо хто з вінницьких нардепів торгує Президентом

02 листопада 2014, 14:07
Власник сторінки
0
74
Стало відомо хто з вінницьких нардепів торгує Президентом

Чим округ №13 схожий на округ №102 і Юрчишин на Довгого?

При достатній географічній віддаленості ( округ №13 на Вінниччині, округ №102 на Кіровоградщині) ситуація на двох округах схожа, мов дві краплі води. На вінницькому окрузі «перемогу» на позачергових виборах одержав самовисуванець Петро Юрчишин. На Кіровоградщині – сумнозвісний член «молодої» команди Черновецького, теж самовисуванець Олесь Довгий.

Два чоботи – пара

На парламентських виборах 2012 року обидва нинішніх «переможця» йшли від влади і Партії регіонів, а добро на їхню участь у виборчій кампанії давали в адміністрації президента, де сам Янукович особисто затверджував кандидатури. Обидва навіть під час кампанії написали розписки, що зобов’язуються вступити до фракції ПР, якщо переможуть на виборах. Хоча вже тоді йшли під прикриттям статусу «самовисуванців», бо отримати перемогу в опозиційній режиму диктатора країні було практично неможливо, навіть при шаленому адміністративному тиску.

Тоді вони не перемогли. І партія регіонів втратила двох вірних «псів режиму».Хоча ні, не втратила.

Без депутатського статусу Олесь Довгий і Петро Юрчишин таки засвітилися під час подій Революції Гідності. Звісно ж, не на стороні Світла, тобто Майдану. А на стороні Темряви – Антимайдану.

Довгого в Марїнінському парку не бачили. Зате достеменно відомо, що Довгий активно допомагав режиму Януковича, а його теща, нардепшаІрина Горіна засвітилася і на Антимайдані,, і у Верховній Раді, голосуючи за диктаторські закони 16 січня. А Лесик Довгий був координатором різноманітних акцій проти Майдану.

Петро ж Юрчишин «засвітився» на акціях під Верховною Радою, організованими регіоналами по повному. Він і «тітушок» набирав (в основному – працівників охорони своїх підприємств і санаторію брата), і фінансував їх випади проти майданівців. За цим Юрчишина і застукала «Свобода», для профілактики, надававши по шиї. Але профілактика не допомогла. Це зрозуміло стало пізніше.

Ось перша ознака подібності двох різних округів і переможців на них.

Самовисуванці

Коли прийшла черга подавати документи у ЦВК в 2014 році, Довгий і Юрчишин не ризикнули висуватися від «Опозиційного блоку». Технологи, які «кували» їм перемогу, не радили цього робити. Рейтинг ОБ в округах, де висувалися кандидати нульовий, і це могло нашкодити їм. Народ би не зрозумів, ні за яку гречку.

Двоє кандидатів подалися у самовисуванці. Технологи підказали: подивимося на розклади: з ким бути краще. З БПП чи ОП? А може буде сенс залишитися позафракційними, і при потребі, грати на дві команди.

Технологи у кандидатів різні, але Юрчишин і Довгий обрали однакові методи. Це друга схожість.

«Гречкосії»

Дві команди технологів підказали Юрчишину і Довгому однаковий метод перемоги. І вони скористалися законом про посилення відповідальності за підкуп виборців. Як не дивно, але факт.

Юрчишину порадили: зіграємо на тому, що відповідальність за підкуп несуть обидві сторони. І той хто давав гроші, і той хто брав. Таким чином, Юрчишин і технологи пов’язали кримінальним мотузком себе і виборців. Люди навіть поскаржитися не могли. Юрчишин давши гроші, говорив: «Пікнеш, сядеш у тюрму. А я викручусь». І почав Петро Юрчишин засівати округ №13, ні, не гречкою, грошима! По 200 грн за голос платив. А люди в убогих селах брали. А потім тільки знизували плечима…

Це відбувалося у рідному Юрчишину Хмільницькому районі. А у Калинівському і Козятинському Юрчишин навіть цим не заморочувався.

Кілька сот людей підкупив, а потім здогадався: навіщо кидатися грішми! І підкупив голів РДА для адміністративної боротьби з Катеринчуком. Голів, заступників та секретарів дільничних виборчих комісій. Ті почали штампувати протоколи на користь Юрчишина і одночасно псувати бюлетні, де «галочка» стояла напроти прізвища Катеринчука.

В цих районах на окремих дільницях до 50% бюлетенів на підтримку Катеринчука виявилися не дійсними.

Ось так «кував» перемогу Юрчишин.

Довгий діяв по старому «сіяв гречкою». І досіявся до того, що КВУ (Комітет виборців України) звернувся до ЦВК з вимогою визнати вибори на 102 окрузі не дійсними.

«Є окремі проблемні округи, на яких КВУ не може визнати результати виборів. Перш за все, йдеться про так званий виборчий округ імені Олеся Довгого ... Ці факти (значні порушення)були масштабними. КВУ звертається до ЦВК вивчити ці факти і вжити рішення про неможливість підбиття результатів в цьому окрузі», - повідомив глава правління КВУ Олексій Кошель.

Але у ЦВК не прислухались до поради.

І самовисуванці Юрчишин і Довгий отримали перемогу.

Третя подібність

Четверта подібність полягає в тому, що Юрчишина і Довгого прикривають авторитетні люди в команді Блоку Порошенка.

У випадку з Довгим це виявили кандидати від БПП Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Сергій Лещенко. Останній навіть детально описав на УП як Блок Порошенка «здав» 102 округ на користь Довгого.

Злиття почалося тоді, коли БПП так і не зміг визначити потужного кандидата у противагу Довгому. На окрузі №13 Юрчишину теж допомагав можновладець. Він переконливо радив міліції закривати очі на порушення, настроював голів місцевих адміністрацій, сільських та селищних голів, суддів, керівників ОВК на перемогу Юрчишина.

У лобістів Юрчишина і Довгого є аргумент: один і другий після перемоги вступлять до коаліції. Це буде крок до омріяної конституційної більшості.

Звісно, є у лобістів двох самовисуванців персоналії. Про них ми дізнаємося вже після перших засіданнь Ради. Хоча саме у Вінницькій області всі й так знають конкретне прізвище пенсіонера, який вирішив підзаробити на виборах, перестрахувавшись на випадок розмови з «Першим». Яка різниця хто виграв, адже подивись, який я розумний – передбачив і забезпечив тебе ще одним депутатом. І це прізвище – Григорій Заболотний.


Найбруднішу роботу по округу – поширення бруду і наклепу, Григорій Заболотний доручив нерукопотискаємому регіоналу Юрію Яремчуку.


Звісно, нардеп Заболотний ризикував підключаючи до махінації одіозного шулера, на випадок публічного викриття, але виявилось практично неможливо знайти іншого виконавця для такого бруду, навіть за великі гроші. Але напевно «куш» був немаленький. До того ж, це не перше завдання Заболотного, яке він виконує з часів головування Заболотного у Вінницькій обласній Раді.

Журналісти Найєм і Лещенко підняли скандал на окрузі 102. У Вінницькій області таких принципових журналістів не знайшлося. Їх вже «настроїли» на програш Катеринчука.

В їх спостереженнях зовсім немає фактів підкупу виборців, безчинств охоронників Юрчишина. Вінницькі журналісти закрили на це очі.

Порошенко і порожнеча

Невже немає між Юрчишиним та Довгим відмінностей? Відмінності є. У Лесика є принципові опоненти, з числа тих же Найєма та Лещенка, які висунули ультиматум, що такого діяча за жодної умови неможна брати у фракцію Президента. Що й озвучив нещодавно Юрій Луценко. А от прізвище Юрчишин, з його багатою на дуже темні плями біографією, прозвучало в контексті нового члена фракції БПП. Невже Юрій Віталійович не чув за своє життя народну мудрість «Навіть маленька муха, може нагадити на великому шматку м’яса і зіпсувати його»? А можливо у фракції Порошенка є власні кроти, які просто прагнуть розвалити її з середини поставивши в самому зародку її діяльності велику темну пляму, яка має прізвище - Юрчишин.                     
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.