Колишній регіонал зводить сам на себе наклеп

09 жовтня 2014, 21:35
Власник сторінки
0
741

Цікава колізія сталася у 13 виборчому окрузі на Вінниччині. Кандидат-самовисуванець Петро Юрчишин розповсюдив про себе у ЗМІ неправдиву інформацію.

Згідно законодавства України, забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію - суб'єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати. В такому випадку, напевно, Юрчишину доведеться самому на себе подавати позов до суду.

Так, в одній із публікацій у вінницьких ЗМІ в агітаційному матеріалі «активіст» від Петра Юрчишина каже:

- Сьогодні ми вже чуємо наклепи на адресу Петра Юрчишина, чуємо як безпартійну людину намагаються прив’язати до якихось партій, бачимо як намагаються заплямувати його репутацію, - пояснює свою участь у Громадському русі активіст  Віктор  Надкреничний.
Матеріал підписано «Прес-службою Петра Юрчишина».

Якщо пошукати у мережі старі згадки про «Партію Регіонів» у місті Хмільник, то можна зустріти таку інформацію: ХМІЛЬНИКСЬКА МІСЬКА ПАРТІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ. Адреса: ВІННИЦЬКА ОБЛ., М.ХМІЛЬНИК ВУЛ. ПУШКІНА БУД. 82. Керівник: ЮРЧИШИН ПЕТРО ВАСИЛЬОВИЧ.

Крім того, з 3.11.2010 Петро Юрчишин є депутатом Хмільникської райради від «Нарожної партії» (Володимир Литвин) по 25 округу Хмільникського району. На сайті ЦВК про нього зазначено: Освіта вища, член Народної партії, агропромислове науково-виробниче підприємство "Візит", директор.

Вже бачимо, зо Юрчишин як мінімум у двох партіях, які підпадають під люстрацію, був. А про те, що Юрчишин підтримує люстрацію він сам заявляє у своїй передвиборчій програмі.
Отже, якщо вважати Юрчишина чесною людиною, то він мав би спочатку подати на себе, а точніше на свою прес-службу до суду, адже вони розповсюдили про нього недостовірну інформацію, начебто він не був у жодній із партій влади часів Януковича. А потім Юрчишин мав би сам себе люструвати за належність до тих самих партій влади.

Брат Петра Юрчишина - так само послідовний. У кінці грудня 2013, в розпал Євромайдану, депутат Вінницької обласної ради Микола Юрчишин виступив з заявою про перехід у фракцію Партії регіонів. Це сталося під час пленарного засідання облради. До переходу у фракцію Партії регіонів Микола Юрчишин був членом фракції ВО “Батьківщина».
Микола Юрчишин так прокоментував свій вчинок:

«Тільки сильні люди можуть вирішувати питання в нашій країні. Саме таким є наш президент і і його команда. Бо досі жодне керівництво ніяких питань не вирішило. Скрізь безлад і хаос. А за регіоналами влада і майбутнє. Мені не байдужа доля мого народу. Тому я хочу долучитися до регіоналів, щоб працювати для вінничан та усіх українців. Мені не важливо, чи пересадять мене у сесійній залі до регіоналів, чи я залишуся на своєму місці. Для мене пріоритетна робота. Маю виконати ті обіцянки, які давав своїм виборцям».

Доведеться Петру Юрчишину люструвати і власного брата. До того ж, доведеться боляче люструвати за такі слова.

Хмільницька міська організація ВО «Свобода» закликає не купляти товари, до виробництва яких причетні брати Юрчишини. Таку інформацію взимку 2014 року розмістив в мережі «Фейсбук» лідер місцевої «Свободи» Роман Марійчак.

Скоріш за все такої честі брати Юрчишини удостоїлися через нещодавню заяву Миколи Юрчишина, який є депутатом Вінницької обласної ради, про те, що він вступає до фракції Партії регіонів в обласній раді.

Ось як прокоментував ініціативу з бойкотом товарів лідер «Свободи» Роман Марійчак: «Бойкот – це один із класичних методів громадянської непокори та ненасильницького спротиву. Звичайно, це не панацея і лише бойкот глобальних змін не принесе. Але це ще одна точка спротиву проти злочинної влади та джерел їхнього фінансування. Чим більше таких точок спротиву, тим відчутнішим буде наш вплив на рішення провладних політиків. Не забуваймо про ефект краплі в океані - бойкот проявляє ефективність лише у випадку численної та тривалої підтримки серед населення. Історія тільки підтверджує дієвість бойкотів.
Ми закликаємо відмовитись від одних товарів на користь інших. Таким чином, частина прибутків бізнесів Партії Регіонів перейдуть до їх конкурентів. Попит на товари залишається сталим, тому це не загрожує економіці загалом. Бойкот, буде відчутний тільки тим власникам бізнесу, котрі підтримують діяльність теперішньої влади».

Нагадаємо, що Юрчишин Микола Васильович - комерційний директор АПНВП "Візит".
А в березні Юрчишиним зацікавився і вінницький "правий сектор". Лідер «Правого сектора» Вінниччини Сергій Чумак збирається «в гості» до «грішних» бізнесменів. Про це він написав на своїй сторінці в мережі «Вконтакті»: «Буду заходити в гості. Не дивуйтесь, якщо завітаю. Якщо ваша совість чиста - вам нічого боятися. якщо відчуваєте гріхи - покайтеся і краще прийдіть самі». Серед "гостей" був і Микола Юрчишин, директор АПНВП "Візит".

Варто додати, що вищезгадана стаття, де Юрчишин сам про себе бреше - то є заклик ставати виборчими спорстерігачами від Юрчишина. Таку саме технологію на минулих виборах використав ще один одіозний регіонал, Григорій Калетник. Спостерігачі просто офіційно отримали від кандидата гроші. Тож, підкуп від Юрчишина - то має стати роботою правоохоронних органів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.