Яремчук+Юрчишин+Татусяк=Янукович?

08 жовтня 2014, 13:59
Власник сторінки
0
219

Грандіозний скандал вибухнув у 13 окрузі (Калинівський, Козятинський, Хмільницький райони), у якому депутатський мандат уже вдруге намагається здобути представник агробізнесу із Хмільника П. Юрчишин.

Юрчишин, який два роки тому у цьому ж окрузі вщент програв кандидату від Об’єднаної опозиції Миколі Катеринчуку, намагається взяти реванш. Однак цього року докорінно змінив тактику. Якщо на минулих парламентських виборах він критикував всіх без виключення кандидатів від політичних партій, заявляючи, що «вони всі однакові», то цієї осені Юрчишин спробував подати себе виборцям у якості представника команди Президента – Петра Порошенка.

Зокрема, передвиборча агітація Юрчишина прикрашена гаслами команди Блоку Петра Порошенка – «Жити по-новому», а фото Глави держави у юрчишинській газеті розміщено відразу знизу (!) світлини самого бізнесмена.

Щоб, мовляв, усі розуміли – хто є №1.

Подібні технології не раз і не два використовували спритні претенденти на депутатський мандат, щоб таким чином «спроектувати» рейтинг Президента на рейтинг самих кандидатів. Проте у даному випадку зазначена хитрість призвела до катастрофічних для Юрчишина результатів.

По-перше, у 13-му окрузі уже є офіційно зареєстрований кандидат від Блоку Петра Порошенка. І це не Юрчишин, а його давній конкурент – Микола Катеринчук, який справу «експлуатації» світлин Президента без уваги не залишив, проінформувавши центральний виборчий штаб Блоку Петра Порошенка.

По-друге, присутність зображень Петра Порошенка в агітаційній продукції Петра Юрчишина псує, і доволі серйозно, репутацію всього Блоку у масштабах всієї України. Річ у тому, що Петро Юрчишин, як і два роки тому, в усіх газетах фігурує поряд з братом – Миколою, співвласником фірми «Візит». Є він і у цьогорічних газетах.

 

Але хто такий Микола Юрчишин? Донедавна – член фракції Партії регіонів у Вінницькій обласній раді. Мало того, до команди «регіоналів» він вступив… 20 грудня 2013 року! Уже після розгону студентського Євромайдану та перших зіткнень з «Беркутом».

 

«Сусідство» з подібним політиком Президента України, який був в авангарді Євромайдану прикрасити не може, а у 13 виборчому окрузі й взагалі могла «поховати» результати Блоку Петро Порошенка.

Проте справа дійшла до центрального виборчого штабу Блоку Петра Порошенка і, як повідомляють деякі поінформовані джерела, й до самого Президента.

Чи закінчиться спроба такої капості у гонитві за жаданим мандатом для Петра Юрчишина, сказати складно. Однак можна спрогнозувати, що нічим хорошим.

У неофіційних колах, кажуть, що таку технологію позиціонування Юрчишину порекомендував "відомий вінницький політтехнолог" (як він себе називає), один з підлеглих колишнього голови Вінницької обласної ради Сергія Татусяка Руслан Штогрин.

До речі, це вже не перший раз, коли люди Татусяка хочуть заробити політичні дивіденди, розповсюджуючи відверту брехню за участі Порошенка. Так місяць тому, той же Руслан Штогрин "відмітився" у копіюванні російського фейку у Фейсбуці про те, що Президент нібито приїздив у Маріуполь п’яним.

 

Потім, після того, як з цього приводу розгорівся скандал, він тихенько прибрав цей пост, але про це залишилася скан-копія.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.