За перешкоджання курсу в НАТО – кримінальну відповідальність

29 вересня 2014, 18:11
Власник сторінки
директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД
0
56

Курс до ЄС і НАТО має відбуватися невіддільно одне від одного. Цей курс має бути закріпленим конституційно, за перегляд та перешкоджання цьому курсу треба ввести кримінальну відповідальність.

«Курс до ЄС і НАТО має відбуватися невіддільно одне від одного. Цей курс має бути закріпленим конституційно, за перегляд та перешкоджання цьому курсу треба ввести кримінальну відповідальність».
Про це заявили експерти з міжнародних відносин – директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД, радник Міністра освіти і науки Сергій Пархоменко та голова правління Українсько-словацького центру партнерства Михайло Колібабчук під час зустрічі зі студентами Запорізького національного університету в рамках інтерактивної конференції «Зміцнення безпеки через співробітництво».
«В України нема «третього шляху», вона може бути або частиною «Русского міра», або вступити в НАТО і ЄС. Хто говорить про «третій шлях», той є або невігласом, або агентом Кремля. Ми можемо будувати свій геополітичний проект тільки після того, як пройдемо шлях інтеграції з сильними і успішними, у яких маємо запозичити досвід», - підтримав експертів координатор запорізького Євромайдану, лідер ГО «Українська справа» Ігор Артюшенко.
«Головне – це не стільки повноцінне членство в ЄС і НАТО, скільки шлях до нього, реформи на цьому шляху, перш за все, після подолання російського агресора, це - військова реформа і подолання корупції. Зараз Україна має засвідчити перед західними партнерами, що хоче і готова максимально співпрацювати. А це значить – негайно відмінити позаблоковий статус та консолідуватися на рівні всіх гілок влади для підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції», - додав Сергій Пархоменко.
Додамо, що захід пройшов за сприяння Центру інформації та документації НАТО та керівництва ЗНУ в особі ректора Миколи Фролова, в.о. проректора Геннадія Васильчука та викладацького складу університету.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: НАТО-Украина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.