Віктор Качур вже крякає за Ляшка

12 вересня 2014, 15:35
Власник сторінки
0
331

Принциповість для багатьох політиків вінницького розливу закінчується там, де починається особиста вигода. Ляшко і Качур мало не билися один з одним. Тепер Качур керує виборчим штабом Ляшка в області.

У Віктора Качура – розлив спеціальний! Немирівський! Мером саме цього маленького міста на Вінниччині й був колись Віктор Качур. Але про Немирів слава йде світом. І про Віктора Качура йшла. Як про мера-хабарника, якого «взяли» при спробі отримати хабар прямо на робочому місці, у мерському кабінеті.

І тоді Качуру інкримінували вимагання та отримання хабара у 2 мільйона гривень Це було у 2010 році.

Два роки Віктор Качур просидів у СІЗО, потім був звільнений під «підписку», згодом – за амністією. Тобто, статус хабарника і корупціонера за Качуром так і залишився.

Після виходу на волю, Качур намагався затвердитися у політиці. Прагнув отримати гарантію особистої недоторканості.

Як і більшість політичних нікчем і авантюристів з Вінниччини, Віктор Качур поєднав у 2012 році свою долю з «Батьківщиною» і головою парторганізації на Вінниччині Людмилою Щербаківською. Та й вигадала, як «впихнути» Качура в політику.

У Вінницькій області тоді звільнилось місце депутата Вінницької обласної ради. На це місце одразу ж претендувало декілька політичних сил. Від ПР до Радикальної партії Ляшка. Ну і звичайно ж – Віктор Качур від «Батьківщини».

Віктор Качур тоді очікувано програв кандидату від партії влади, від ПР, Любові Спиридоновій.

Але головна скандальна інтрига тоді розв’язалася між самим Віктором Качуром і Радикальною партією. Навіть більше – між Качуром і Ляшком.

«Віктор Качур та обласна організація «Батьківщини» судитимуться з народним депутатом Олегом Ляшком.   Підготовлено також позови до суду на районну газету «Липовецькі вісті», яка відмовилась опублікувати спростування інформації про причетність Віктора Качура до засновників Немирівського осередку Партії Регіонів», - писали тоді обласні ЗМІ.

Тоді нардеп Олег Ляшко знайшов документ, що підтверджував причетність Віктора Качура до заснування ПР у Немирівському районі. Качур все заперечував.

Цей скандал тоді у Липовці та на дільницях під час виборів, супроводжувався взаємними погрозами, штовханиною, мало не бійками між «політиками».

Але, зрештою, все втряслося. А Віктор Качур привселюдно ще довго погрожував «розібратися з Ляшком у особливо збоченій формі».

Але пройшло два роки. Качура вигнали з «Батьківщини». Кажуть, що інформація про створення ним осередку ПР була правдивою.

Ляшко набрав політичного капіталу. Качур загнивав у політичному маргінесі.

І ось дострокові парламентські вибори. На них і вигулькнув Качур. Вже як начальник виборчого штабу Радикальної партії Ляшка.

Цікаво одне. Чи розібрався Качур з Ляшком «в особливо збоченій формі»? Чи це Ляшко підім’яв Качура?

Одним словом – що Качур, що Ляшко. Одне одного варті. До речі це вже не перший мер-хабарник Ляшко. Так перша перемога на виборах кандидата від ще починаючої Радикальної партії була в місті Щорс, що на Чернігівщині. Де завдяки особистій підтримці Ляшка обрали мером такого собі Романа Зуба, який через деякий час був затриманий за хабар в 15000 грн. Що це за слабкість така в Ляшка до таких індивідиумів?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.