Радіо "Вєсті" замітає сліди

14 серпня 2014, 17:54
Власник сторінки
журналіст
0
92

намагаючись уникнути відповідальності за образливі для українців висловлювання Матвія Ганапольського

РЕДАКЦІЯ ВИЛУЧИЛА З АРХІВУ САЙТА АУДІОЗАПИС І РОЗДРУКІВКУ ТЕКСТУ ПЕРЕДАЧІ "НА ПИКЕ СОБЫТИЙ" ВІД 21 ЛИПНЯ, ДЕ РОСІЙСЬКИЙ ЖУРНАЛІСТ МАТВІЙ ГАНАПОЛЬСЬКИЙ ПОРІВНЯВ ОРГАНІЗАТОРІВ ЛЬВІВСЬКОГО ФОРУМУ ВИДАВЦІВ З... НАЦИСТАМИ

У своєму дописі від 23.07.2014 я навів цитату зіркового ведучого радіо "Вєсті" під час інтерактивного ефіру, що йшов у понеділок, 21 липня:

"Ганапольський, зачитуючи заяву організаторів (починаючи з 37 хв. 40 сек.): «...Здесь написано так: «Украинские книготорговые компании будут предупреждены о неуместности продажи книг российского происхождения в нынешних условиях. В случае, если украинские издания привезут на Форум книги, изданные в России, они должны быть промаркированы».  То есть, на них будет стоять марка - «Сделано в России». Вот как, знаете, как в этих самых, в гетто ставили шестиконечную звезду и писали: «jude» - «евреи». Вот так и на книжках будет написано - «русские».

Слухач: «Ну если так, то, конечно, я против».

За лінком, який виводив на аудіозапис передачі, всі бажаючі могли достеменно переконатися у точності наведеної цитати. З критикою Ганапольського за жахливу блюзнірську фразу, яка ображає українців через порівняння з нацистами, звернувся до Нацради з питань телебачення і радіомовлення (через Фейсбук) та НЕК з питань захисту суспільної моралі (електронною поштою).

В першій інстанції відповіли, що у радіо "Вєсті" вже два попередження є і воно перебуває на щоденному моніторингу. Моральна комісія поінформувала, що взяла моє звернення до розгляду і запросила в радіостанції запис передачі.

Тоді я знову звернувся до НЕК:

"Голові НЕК з питань захисту суспільної моралі
п. Костицькому В.В.

громадянина України
Мазура Олексія Миколайовича

Повідомлення

 

У відповідь на моє звернення до НЕК з проханням про експертну оцінку висловлюванням ведучого "Радіо Вєсті-Україна", громадянина РФ Матвія Ганапольського, які прозвучали в ефірі програми "На пике событий" 21 липня 2014 року, Ви повідомили мені у листі від 07.08.2014 № 1033/02-01 за підписом в.о. Голови Г.Ю. Деревянчука, що "Національна комісія звернулася до радіостанції щодо надання запису радіопередачі". Інформую Вас про те, що цей запис знаходиться на офіційному сайті радіостанції і завжди доступний для прослуховування. Ось лінк, який виводить на передачу: http://radio.vesti.ua/online/absnum=6371.html Фраза, в якій Ганапольський порівнює передбачене маркування російської книги на Львівському форумі видавців з шестипроменевими зірками в гетто, звучить, починаючи з 37 хвилини 40 секунди ефіру".

Відправляючи лист 12 серпня, а це було о 19:04:40, перевірив, що лінк, який веде на аудіозапис передачі - благополучно відкривається, працює.

А от сьогодні, вкотре скориставшись цим лінком, побачив, що АУДІОЗАПИС ЗНИК! Передачу від 21 липня, присвячену Львівському форуму видавців, замінили іншою, тема якої - "Уход Болотова и восстановление Донбасса", дата ефіру - 14.08.2014. Згодом стало ясно, що файл з Ганапольським редакція замінила своїм поточним ефіром.

На іншій сторінці "Вєстєй", там де була роздруківка тексту "На пике событий" від 21 липня, - теж пусто. Текст вилучили! 

Зрозумівши серйозність інциденту з ведучим, який не оминає нагоди похвалитися, що вже 25 років в ефірі, а тому є абсолютним і беззаперечним метром радійної справи, редакція радіо "Вєсті" вирішила замести сліди? Спецоперація зі знищення доказів? Ти диви, які хитромудрі! Тепер вони будуть казати, що такого ефіру не було? Нагадили, а зараз видаватимуть, що нічого не сталося? Ух, ви ж...

Радіо "Вєсті" і російського радіоігуру Матвія Ганапольского - до відповідальності!

Читай також:

НЕК з питань захисту суспільної моралі займеться Матвієм Ганапольським

"Уроки патріотизму" від Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової на радіо "Вєсті"

Ехо Москви на радіо "Вєсті"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.