Дніпропетровці все частіше скаржаться на сепаратизм УПЦ МП

07 серпня 2014, 13:05
Власник сторінки
журналіст
0
85

Про це я дізнався в департаменті культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА, коли сам звернувся туди з аналогічної скаргою. Поділився фактами, з якими зіштовхнувся особисто

У відповідь почув від співробітниці відділу у справах релігій, що з такими наріканнями до них звертаються далеко не вперше, і останнім часом - все частіше. Але подібна інформація, як мені зазначили, не стосується компетенції департаменту. Тут лише реєструють релігійні об'єднання громадян і ведуть статистику, ніяким чином не впливаючи на саму діяльність. Бо, бачите, церква відділена від держави. З такими скаргами мені порадили звертатися у відповідні органи.

А я от думаю, чому б самому департаменту не систематизувати такі скарги і не спрямувати їх куди слід? А то виходить, що всі все знають, але нічого не роблять. Хіба ми вже перемогли терористів на Донбасі, що можемо розслабитися і перепочити? Дніпропетровщина - прифронтова область, що межує з регіоном, де буяє войовничий і ворожий до всього українського "рускій мір". То хіба можна бути такими безпечними? Тим більше, коли кількість тривожних сигналів дедалі збільшується!

Чому б не провести наради (в тому числі міжвідомчі з долученням МВС чи СБУ), обміркувати проблему, опрацювати рішення. Нехай правоохоронці проінспектують церкви, послухають проповіді, побесідують зі священниками, з самим Іринеєм - митрополитом Дніпропетровським і Павлоградським УПЦ МП. Зрештою, можна винести це на громадське обговорення - організувати присвячені сепаратизму в УПЦ МП "круглі столи".

Треба реагувати на зрозумілі хвилювання суспільства. Сепаратизм потрібно викорінювати всюди. В тому числі у церквах, якщо він там завівся.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.