Зарийте ваші грошики

12 серпня 2014, 14:26
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
0
233
Зарийте ваші грошики
Ілюстрація до казки «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно»

Днями київський міський голова Віталій Кличко попросив киян зайнятися теплозбереженням і «готуватися до землі». В сенсі – до зими. Це він так оговорився.



Обмовку, щоправда, дехто сприйняв всерйоз. Люди беруть в облогу паспортні столи.

Їм не до теплозбереження, скоріше турбуються про збереження свого життя та здоров’я. 

Ходять чутки, що взимку в Києві може бути спекотно. Навіть більш спекотно, ніж зараз, влітку. Кажуть – спекотно, як в пеклі.

Щоб попередити апокаліпсис, великий бізнес мав би проявити якусь соціальну відповідальність. На жаль, прагнення погріти руки нікуди не ділося.

Колишній голова КМДА Володимир Бондаренко, який нині очолює фракцію ВО «Батьківщина» у Київраді, написав листа міському голові про незаконність стягнення подвійної оплати за споживання газу у тих будинках, де відключено гаряче водопостачання. 

Саме по собі відключення гарячого водопостачання «на прохання трудящих» – окрема курйозна історія. «Київгаз» киває на «Нафтогаз України», «Нафтогаз України» мовчить…

А тут ще й ріст цін на газ. Бондаренко пише, що тарифи накручують під предлогом можливого використання газу для підігріву води. Нічого не доведено і не прораховано, проте суми в квитанціях ростуть. І потім, в багатьох будинках є бойлери. Там збільшення споживання газу точно не відбудеться.

«Є накручені подвійні тарифи за газ для киян, який споживачі не використовують, бо у них є бойлери і вони не гріють воду у каструльках; виникає різниця між фактично спожитим газом, і газом на папері, який нібито кияни спожили. На оту різницю газопостачальник не витратив ні копійки, бо її фактично не було, а кияни за неї уже сплатили гроші. А хто ж ті загадкові газопостачальники? Усім відомі Бойко-Фірташ-Льовочкін! Вони нікуди не ділися, спокійно і безкарно наживаються у нинішній ситуації на киянах і отримують надприбутки. І сьогоднішній київській владі про це добре відомо! Чому міський голова не реагує на таке відверте щоденне пограбування столичних мешканців угрупуванням Фірташа – особисто для мене питання риторичне...» – стверджує політик.

Хотілося б задати просте питання. Така обдирайлівка почалася, коли газ ще є. А що почнеться, коли газу не буде? Виставлять астрономічні рахунки за електроенергію?

Втім, зима може помножити на нуль всі ці рахунки.

Бо, можливо, правду кажуть, що зимою в Києві буде спекотно.

Занадто багато грошей вже закопано у краї дурнів на полі бою. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Київ,володимир бондаренко,підвищені тарифи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.