Довгоочікувана війна

18 липня 2014, 21:48
Власник сторінки
Правник, футуролог, автор книги "Омріяна Україна"
4
444

"Українці - ідіоти, якщо вони не розуміють того, що у Росії є хронічна хвороба - раз на сто років завойовувати Україну"

Теперішню війну я чекав давно. Ще в середині 90-х років у мене, ще школяра, було відчуття, що історія циклічна. І що в 2014-2015 роках відбудуться потрясіння, які змінять світ.

Вже в 2005 році в Москві я зустрічався з Юрієм Левадою. Він наголошував, що за соціологічними опитуваннями в рейтингу найбільш ворожих до Росії держав після США стоять Грузія та Україна. Це, зрештою, і визначило черговість військових конфліктів.

Пізніше, в Росії почала з'являтися художня література, яка описувала майбутню війну в Україні. Як вам науково-популярний твір Олександра Широкорада "Росія та Україна. Коли заговорять гармати" 2007 року? В книзі детально описуються ймовірні сутички на Південному Сході України, а також військова операція Кремля в Криму для "захисту співвітчизників".

А ось вже художній твір 2009 року - "Поле Бою - Україна. Зламаний тризуб" Георгія Савицького. Ось уривок з анотації: "2010 рік... західноукраїнські кати з тризубом на погонах почали винищувати російськомовне населення, стирати з лиця землі цілі міста. Все Лівобережжя, Крим і Новоросія підіймаються проти окупантів. Росія допомагає бійцям Спротиву найновішим озброєнням, добровольцями та військовими радниками. Вони зламають клятий бандерівський тризуб! Вони покажуть НАТОвським "яструбам" кузькіну мать! Поле битви - Україна. Це наш останній і вирішальний бій".

Або ще згадаю книгу Федора Березіна "Війна 2010 - український фронт", яка була видана наприкінці 2009 року. "Третя світова на порозі. Світова пожежа розпочнеться в Україні. Збройний конфлікт, який спалахнув у Криму, загрожує перекинутись на всю Європу. І Росія не залишиться осторонь вирішальних подій. Головним фронтом майбутньої війни стане Український фронт!"

Ці книжки я придбав в привокзальних крамницях у Москві та Вологді. Про весь цей ширпотреб для читання в потягах я свого часу писав у статті "Роздвоєння Росії"

У 2009 році була висока ймовірність початку військового конфлікту, Росія до нього готувалась, очікуючи, що президентські вибори в Україні принесуть необхідну дестабілізацію. Я про загрози тоді писав в статті "Примара близької війни".

Була інформація, що з березня 2013 року Росія знову відновила активну підготовку до війни. І, за деякою інформацією, саме загрозою розв'язання громадянського конфлікту в Україні шантажували Януковича, щоб той не підписував Угоду про Асоціацію.

Коли лише революція починалася, я написав тут, у фейсбуці, що це шлях до катастрофи. Очікуваний масштаб дестабілізації був таким, що подальша війна була майже невідворотною.

Тому коли наші політики мляво жують соплі та бубонять щось на кшталт  "Як же так? Росія ж гарант нашої безпеки? Зараз же ХХІ століття!" - женіть таких політиків в шию. Вони не мають ані досвіду, ані знань, ані здатності аналізувати. Вони не просто ідіоти. Вони - злочинні ідіоти.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: война,Украина-Россия,агрессия,сепаратисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.