Ревізію реконструкції «Савою» буде проводити підлеглий Гройсмана

01 липня 2014, 12:49
Власник сторінки
0
372
Ревізію реконструкції «Савою» буде проводити підлеглий Гройсмана

Скандальна справа навколо «Савою» набирає нових обертів. Стало відомо про низку зацікавленостей з боку вінницької міської влади щодо історичної будівлі в центрі міста. Зокрема щодо її вигідної передач

Скандальна справа навколо «Савою» набирає нових обертів. Стало відомо про низку зацікавленостей з боку вінницької міської влади щодо історичної будівлі в центрі міста. Зокрема щодо її вигідної передачі в оренду іноземцям з метою розміщення там приватного елітного готелю.

Вінничан знову хочуть «облапошити». Вкотре міська влада, за допомогою «ручних» журналістів, подає ситуацію під вигідним їй соусом. Аналогічним методом у громади забирали стадіон 18 школи, там теж з’явився інвестор, який надумав будувати багатоповерхівку. От і стали інтереси інвестора ключовими, а громади другорядними. Точнісінько за такою ж схемою триває протистояння вінничани-мерія навколо землі близ Вишенського озера. Тож схема вже напрацьована і протестована.

Журналісти підняли паніку, що «Савой», який під час боїв за місто в березні 1944 року побував під артобстрілами, повалиться через плісняву на стінах і гнилий паркет. Адже єдина «зачіпка», щоб розірвати договір оренди з судом – довести, що він не виконує свої зобов’язання щодо реставрації будівлі. Нажаль віце-прем’єру Гройсману напрочуд легко це зробити – всі ресурси при ньому.

Так в разі потреби проведення ревізії суду в нагоді стане Державна архітектурно-будівельна інспекція України, яку очолює колишній підлеглий Гройсмана Максим Мартинюк. Це той самий чиновник, якого новопризначений віце-прем’єр Володимир Борисович першим забрав з собою в Міністерство. У Вінниці Мартинюк очолював архітектурний департамент міської ради і має саме пряме відношення до забудови стадіону 18 школи.

Сайт «Моя Вінниця» повідомив, що Державна архітектурно-будівельна інспекція України вже зацікавилась питанням по Савою. Проте, мабуть, варто почати з того, що ця інспекція не має повноважень перевіряти діяльність суду. Адже, вінницька філія ДАБІ, як орган державної влади, є стороною по справам, які розглядає ВААС! Таким чином може здійснюватися тиск на суд, що апріорі протизаконно. Крім того, є ряд нормативних документів і широка судова практика, що свідчать про незаконність проведення ревізії суду інспекцією Мартинюка. Проте, якщо Вінницький міський суд все-таки призначить таку ревізію, то її висновки вже очевидні, адже Максим Мартинюк не втратить можливості віддячити Гройсману за протекцію і високі посади. Про це свідчить і його зневажливі коментарі в соціальних мережах на адресу працівників апарату суду.

Якщо державний службовець загальнодержавного рівня дозволяє собі публічно насміхатись над службовою особою, яку перевірятимуть його підлеглі, то що тут говорити про неупередженість і дотримання «букви Закону»? Його іронія тут явно «не в тему», складається враження, що Мартинюка дико-тішить стан «Савою», адже це чудова «зачіпка» для ревізії.  

Та все ж варто розуміти, що якщо Гройсману і його молодій команді все-таки вдасться втілити свій задум, то в будівлі, яка належить територіальній громаді Вінниччини, буде приватний турецький готель. Напротивагу, ідея розміщення суду в стінах історичної пам’ятки цілком логічна і закономірна, адже саме у вінницькому «Савої» зароджувалось адміністративне судочинство України. Варто зауважити, що саме Вінницький апеляційний адміністративний суд є однією з трьох інстанцій, які «ставлять на місце» органи державної влади, адже особливістю юрисдикції ВААСу є те, що однією з сторін у справах, які він розглядає, обов’язково має бути влада. Тож «Савой» має продовжувати свою славетну історичну місію –  колиски громадянського суспільства, центру еволюції правосуддя, де суд став щитом, яким прості люди можуть захиститись від беззаконня державних мужів! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Володимир Гройсман
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.