Миколаївська влада: скільки вовка не годуй…

13 червня 2014, 16:29
Власник сторінки
M_Halushchak@email.ua
0
104
Миколаївська влада: скільки вовка не годуй…

Не навчившись вирішувати проблеми з низу - ми не зможемо їх вирішити на горі

Міська влада міста Миколаєва Львівської області бере реванш у питанні передачі у концесію МКП  «Миколаївводоканал» - у неділю 15.06.2014 о 18.00 у Миколаївському Палаці культури скликає повторні громадські слухання з цього ж питання. Що стоїть за небажанням змиритися з волею громади, яку вона висловила на попередніх громадських слуханнях стосовно водоканалу? Нагадаємо, 29.05.2014 миколаївчани вирішили «відмовити Миколаївській міській раді у наданні громадою згоди на передачу МКП «Миколаївводоканал» у концесію».

 Говорити відверто – вщент заповнений Палац культури 29 травня під час перших громадських слухань з цього питання налякав міського голову та секретаря міської ради. Останні події навколо водоканалу відкрили їхні справжні обличчя, їхню позицію, небажання та невміння чути думки інших.

 Попри надії, які покладали миколаївчани на І. Хімчака на останніх місцевих виборах, делегуючи йому повноваження влади у місті – ця людина сприйняла свою посаду не як місце праці, а як статус, яким передбачено 100% прав і “зеро” обов’язків. Людина забула одну просту істину: влада – це ті, кого люди найняли на короткий період виконувати управлінські функції і які отримують зарплату з податків своїх виборців.  

 Ситуація у Миколаєві стала віддзеркаленням тих подій у державі, які ми ще донедавна спостерігали.

 Можна лише уявити, що підписала секретар міської ради Х. Петрик за останні два тижні від часу проведення попередніх громадських слухань.

З того, що нам вдалось з’ясувати і що тягне за собою притягнення до кримінальної відповідальності:

 -          29 травня до громадських слухань були відкриті конверти із заявками на концесію. А це суперечить положенню про комісію з проведення концесії, згідно з яким відкриття конвертів могло відбутись лише за наявності 2/3 членів комісії. У нашому випадку повинні бути присутніми 4 із 5, а на комісії були присутні лише 3 представники;

 -         На сесії міської ради 30 травня депутати 2/3 голосів скасували всі попередні рішення, які стосувалися концесії, однак за неперевіреними даними процедура конкурсу не зупинена. До речі, конкурс не може проводитися й з тієї причини, що двоє з п’яти членів комісії (депутати Миколаївської міської ради В. Янкевич та О. Мокрицький) написали заяви на вихід із її складу. Звернення до прокуратури з цього питання вже надійшло й громада міста очікує відповіді.

  Усі ми 15.06.2014 вдруге складатимемо тест на громадянське суспільство, основною рисою якого є відповідальність.

          Революція не завершилась – зустрінемось у неділю о 18.00 у Миколаївському Палаці культури!

 

Михайло Галущак

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.