Антикорупційне бюро вимагає від НБУ боротися з банками – спонсорами сепаратистів

13 червня 2014, 15:07
Власник сторінки
Журналист
0
69
Антикорупційне бюро вимагає від НБУ боротися з банками – спонсорами сепаратистів

«Антикорупційне Бюро України» вимагає від Національного Банку Україну оприлюднити назви банків, які причетні до відмивання грошей та можливого фінансування сепаратистських рухів на сході України.

«Ще 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів голова НБУ Степан Кубів заявив, що 12 банків "відмили" 142 млрд. грн. Громадськість вимагає оприлюднити назви цих банків та результати перевірки фінансових установ», - нагадав він.
«Таке замовчування, яке триває уже три місяці може бути свідченням корупції в Національному банку. Народ має знати правду. Ми вимагаємо оприлюднити назви банків, які вкрали 142 мільярд, - вважає Антикорупційне бюро України.
За словами Олександра Сенька, Брокбізнесбанк, який належить Януковичу – ліквідовано. Це позитив. Ще по двох банках, які наближанні до сімї Януковича і належать Кауфману і Грановському - Фінбанку та Платінум-банку - зареєстрована слідча комісія в парламенті. Ці банки, за словами експертів, причетні до відмивання грошей і, можливо, фінансуванню сепаратистів. 
«Ми вимагаємо звіту голови Нацбанку по Платінум-банку, Фінбанку й інших фінансових установ, які розкрадали український бюджет. Гроші потрібно повернути й направити на переозброєння армії та соціальні програми» - наголосив Сенько. 
Учасники акції принесли під стіни НБУ колорадських жуків та вручили представникам банку віник та совок. «Це символічна дія, з вимогою зачистити територію України від «колорадів» та їх спонсорів», - прокоментував Олександр Сенько.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Терроризм,сепаратизм,Нацбанк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.