МІТИНГУВАЛЬНИКІВ НА МИКІЛЬСЬКІЙ СЛОБІДЦІ ЗУСТРІЛИ ОЗБРОЄНІ ЛЮДИ В БАЛАКЛАВАХ

21 лютого 2015, 17:24
Власник сторінки
Журналист
1
189
МІТИНГУВАЛЬНИКІВ НА МИКІЛЬСЬКІЙ СЛОБІДЦІ ЗУСТРІЛИ ОЗБРОЄНІ ЛЮДИ В БАЛАКЛАВАХ

21 лютого 2015 року. Сьогодні вже вкотре жителі мікрорайону Микільська слобідка вийшли на акцію проти незаконної забудови берега ‪Дніпра‬. В акції протесту також взяли участь представники "Антикорупційного Бюро України", народний депутат України Наталія Новак та начальник громадської охорони Дніпровського РУ ГУ МВС Михайло Петрик. Контролювати порядок прибули 5 автобусів правоохоронців. Саме їх присутність не дала можливості захисникам незаконної забудови розпочати над людьми криваву розправу.

На території будівництва зустрічали протестувальників люди в балаклавах, без будь-яких пізнавальних знаків та озброєні до зубів. Неподалік чекали свого часу близько 50 "тітушок". Здавалося б часи Януковича минули та виявляється й нині ці бригади досить популярні і готові у будь-який момент до бою з беззахисними людьми. 
Правоохоронці змусили вороже налаштовану охорону зняти балаклави та розповісти хто вони такі. Це були члени громадської організації "Лівий берег". Представник "Антикорупційного Бюро України" Олександр Сенько, народний депутат Наталія Новак та начальник громадської охорони Дніпровського РУ ГУ Михайло Петрик офіційно зафіксували факт присутності озброєних людей на громадській території. Крім того, у "Лівого берега" не було жодних документів на охоронну діяльність. Тобто, вони виявилися такими ж не законними, як і те будівництво, що охороняли. 
Забудовник за документами "має право" на 8 га, однак відхапав аж 16 га. Звісно, якщо спиратися на Законодавство України, тут неможливе будівництво взагалі. Суд на час розгляду справи заборонив проведення будь-яких будівельних робіт до найближчого понеділка. Втім, роботи вперто ведуться цілодово.
Цікаво, що все це відбувається на фоні, коли Україна має негайно провести реформи, зокрема пов"язані з викоріненням корупції, декларовані владою держави. Однак, зважаючи на те, що кияни намагаються самотужки боротися проти 45 незаконних забудов, схоже столиці питання реформ не стосується, а корупційні схеми тут розквітають ще з більшим розмахом. І це, нажаль, лише одна з озвучених проблем.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.