Попри зауваження Нацради "Ера-фм" продовжує трансляцію "Голоса Росії"

04 червня 2014, 14:56
Власник сторінки
журналіст
0
54

Ворожа пропаганда триває кожного дня з 17:35 до 18:00. Керівництву "Ери" абсолютно по цимбалах як критика медійників, так і позиція державних органів.

Попри те, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України закликала "Ері-fm" припинити трансляцію у своєму ефірі "Голосу Росії", ворожа пропаганда триває. Кожного дня з 17:35 до 18:00. Керівництву "Ери" абсолютно по цимбалах як критика медійників, так і позиція державних органів.

Тому сьогодні, під час передачі "Vox populi" я зателефонував до студії прямого ефіру і назвавшись, запитав, доки радіо "Ера" буде сприяти російським окупантам, надаючи свій ефір "Голосу Росії"?

Ведуча Ярина Лазько відповіла, що вона не уповноважена ані коментувати, ані приймати рішення з цього приводу, але зауважила, що їй теж не до вподоби такий факт.

Цікаво, що ж має статися, аби "голос окупанта" нарешті зник з ефіру української радіостанції? Мимоволі, як варіант, спадають на думку палаючі шини перед офісом "Ери". Чи її власник, нардеп Андрій Деркач чекає на яйця та зеленку від небайдужих громадян?

Нагадаю, як прокоментувала наявність "Голосу Росії" на "Ері-fm" заступник голови Нацради Лариса Мудрак, відповідаючи на моє запитання в ході чат-конференції на "Телекритиці":

- Кожен вечір на хвилі «Ера ФМ» іде україномовна програма радіо «Голос России», де звучить російська пропаганда щодо подій в Україні. Лунають кремлівські ідеологічні штампи й кліше стосовно євромайдану, нової української влади, сучасних міжнародних відносин та ролі Росії в світі. Так само нав'язуються російські оцінки Другої світової війни та інших історичних подій. Ця пропаганда нічим не відрізняється від того, що можна почути на російських телеканалах, які ви відімкнули. Чому Нацрада ніяк не реагує?

- Реагує. Ми маємо моніторинг щодо трансляції «Голосу Росії» на хвилях «Ера ФМ» у рамках своїх оперативних повноважень, оскільки ми працюємо без кворуму, ми звернемося до керінвицтва «Ера ФМ» з проханням вжити невідкладних заходів щодо тимчасового припинення трансляції спільного продукту, оскільки в ньому є ознаки порушень законів України та Європейської конвеції про транскордонне мовлення. Сподіваємося, що мовник дослухається до нашого звернення, оскільки це питання лежить у площині суспільного рішення та правової відповідальності для захисту національної безпеки та суверенітету держави.

Пізніше Нацрада направила "Ері-фм" листа з рекомендацією припинити мовлення "Голосу Росії":

"За результатами моніторингів телерадіопрограм, проведених представниками Національної ради, в діяльності компанії зафіксовано ознаки порушення статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та статті 110 Кримінального кодексу України. У зазначених статтях ідеться про правопорушення, що стосуються загроз територіальній цілісності та безпеці країни.

У листі зазначається про необхідність приведення діяльності компанії у відповідність до норм чинного законодавства України".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.