ДемАльянс: партія адекватних хитрунів

03 червня 2014, 14:48
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
0
1749
ДемАльянс: партія адекватних хитрунів

Ви думали, чому вони популярні? Тому що нормальні на всю голову. Ненормальних у нас прийнято гнобити, особливо під час війни.


Богдан Глоба, ЛГБТ-активіст, отримав відмову у вступі в партію "Демократичний Альянс":
 
Мені здається, пан Богдан Глоба став жертвою переконливості банального піару, в якому партія ДемАльянс подається як партія майбутнього. 
 
Їх найсильніша зброя - самоцензура, вони так гарно приховували свою фанатичну християнськість у рекламі, що дехто про цей фанатизм навіть не здогадувався. 
 
Але насправді, як і переважна більшість сучасних молодіжних політичних утворень, це партія минулого, вона займається відтворенням старечого маразму в головах молоді, і її "прогресивність" закінчується там, де починається цензура "нормальності" - мої погляди на це викладені в наступних матеріалах:
 
Я переконаний, що лист Віктора Андрусіва про відмову у вступі до партії є цілком чесним вираженням партійної позиції, в чому легко переконатися, ознайомившись зі статутними документами ДемАльянсу за наступним лінком:
 
Пункт 2.1 статуту - християнсько-демократична ідеологія. 
 
Програма партії, розділ "Гідне життя" - "сім'я є базовою клітиною суспільства". Як влучно! Саме клітиною. Сідай в свою клітинку і будь нормальненькою, біосоціальненька істотко. 
 
Ви думали, чому вони популярні? Тому що нормальні на всю голову. Ненормальних у нас прийнято гнобити, особливо під час війни. 
 
Взагалі, я не довіряю жодній організації, яка подібно до ДемАльянсу вічно шукає волонтерів та проводить тренінги, а не залучає партнерів для конкретних дій за результатами відкритих дискусій. Тренінг - це коли організатор заздалегідь стає в позицію авторитета, хоче вчити і не хоче вчитися. Навчає робити якусь просту роботу і росте як на дріжжах на безкоштовній роботі молоді заради стереотипів, заради сумнівної мети зафіксувати навічно свої старі уявлення про "нормальність". 
 
Вони не хочуть розуміти, що насправді неможливо вирішити економічні та соціальні проблеми, поки зафіксовано агресивну "нормальність" у якості вищої соціальної цінності. Тобто, коли вся творчість спрямовується на війну та руйнування, на боротьбу з "ненормальними", а праця та розвиток втискується у вузьке русло "норми" силою творчо накручених, розлючених та злиденних натовпів. Звісно, для того, щоб вся жива вода трудових звершень потрапляла на млин групових інтересів певної вузької і процвітаючої групи соціальних істот, які позиціонують себе захисниками традиційних цінностей. 
 
"Боротьба з корупцією", яку ДемАльянс проголосив своєю головною метою - з того ж розряду "нормально"-"адекватного" психологічного терору. У традиційному, давньоримському розумінні корупція є "зіпсованістю", застійним консерватизмом (російською, "разруха"). Сенс цього слова звузився до формального "хабарництво" лише набагато пізніше, коли всюди запанував формалізм. У сучасних, так званих, борців з корупцією "своїм" хабарництво дозволяється, а "чужим" - ні. 
 
Наприклад, "можна" займатися радикально-пересмикувальною пропагандою за церковні пожертви чи західні гранти, але "не можна" за гроші олігарха чи корпорації. В залежності від джерела, "свого" чи "чужого", гроші оцінюють як "хабар" чи "благодійництво". Цей первісно-общинний поділ світу на "своїх" і "чужих" старий, як світ, тупо зрозумілий без напруження мізків і тому дуже популярний. 
 
Хочу поділитися з паном Глобою наступними вистражданими міркуваннями. Зараз із правозахистом рахуються тільки тому, що тисне захід, але там своїх проблем та забобонів достатньо, тому на цьому тиску далеко не заїдеш. Якщо ви хочете прийти в політику з цінностями правозахисту, слід готуватися до того, що ніхто з "нормальних" нас не зрозуміє, і тому бути десятикратно відвертими: не мімікрувати під "нормальних", а показувати, що ми ненормальні та саме завдяки цьому живемо радісно, не в якійсь "клітині". Їх ідеологія - боротьба з ненормальними, а нашою ідеологією має бути згода і творчість, що покладе край усім війнам та насильству. 
 
Що стосується сімейних цінностей, то я проти стимулювання "нормальної" сексуальності з прицілом на подальшу прив'язку наївних людей до "сімейної клітини" за допомогою забобонних табу на публічність приватного життя. Такі табу тільки заважають обміну досвідом між ненормально добрими людьми, натомість приносять багатство та владу спекулюючим на табу "фахівцям з табуйованого", таким, як попи, психоаналітики, тощо. 
 
Сексуальне життя не має розглядатися як щось пріоритетніше за життя в усіх інших сферах і повинне базуватися на взаємно вигідних плюс ні для кого не образливих домовленостях про необхідні сексуальні дії. 
 
Як і у всіх видах людської діяльності, при створенні сімей на першому місці слід ставити володіння собою, а не якісь "нормальні" інстинкти та потяги. Я вважаю необхідною умовою дієздатності сімейних партнерів те, що для них життя зводиться до згоди, але не зводиться до сексу. 
 
Наприклад, традиційні сім'ї (в т.ч. полігамні, племінні ет цетера) з моєї точки зору є однією з форм такої згоди. Далеко не єдино можливою. Зразків тут не може бути. Як вам краще, так і домовляйтеся про спільне життя, аби це тільки цілком чесно задовольняло вас та не принижувало інших людей. 
 
Зауважте, що в сім'ї головним є спільне життя та розвиток вільних розумних людей з малих років, а не статеве життя. Деякі ненормальні школи та дитячі будинки, які не є тюрмами - це скоріше сім'ї, і я б їх реєстрував саме як сім'ї. Сім'єю має вважатися будь-яка юридична особа, що створюється людьми для спільного життя та вирішення побутових питань. 
 
Зокрема, я вважаю, що кожна людина може проголошувати себе одноосібною сім'єю та/або суміщати участь у кількох сім'ях. Публічність особистого життя дозволяє людям наслідувати добрі приклади, вчитися на чужих помилках, знаходити і використовувати ненормально добрі можливості здобути своє щастя на рівному місці. Тому я проти цензури, що вимагає приховування приватного. 
 
Звісно, все викладене "християнським демократам" з ДемАльянсу чуже. У них є свій ідол - "норма", уособлена їхніми тренерами та спонсорами - і вони без сумнівів та відсебеньок водитимуть хороводи навколо цього ідола. У колі "своїх". Без геїв. 
 
Я жалкую, що в Україні не існує такої собі "Неадекватної партії". Якщо б вона існувала, вважав би вступ до неї найкращим першим кроком на довгому шляху подолання корупції.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ЛГБТ,критика,нормы,ДемАльянс,демократія,толерантність,сім'я,християнство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.