Чому "канал захарченка" називається "112"?

04 квітня 2014, 12:35
Власник сторінки
журналіст
0
344

Версія

В медійному середовищі антимайданівський телеканал "112 Україна" пов'язують із екс-міністром захарченком. На самому каналі заперечують будь-який стосунок до головного бандоохоронця країни, але від того асоціації не стають меншими.

Але чому саме 112? Як би не пояснювали свою назву на каналі, в мене виникла така версія.

Читаємо в Кримінальному кодексі України:

Стаття 112. Посягання на життя державного чи громадського діяча

Посягання на життя Президента України, Голови Вер­ховної Ради України, народного депутата України, Прем'­єр-міністра України, члена Кабінету Міністрів України, Голови чи судді Конституційного Суду України або Вер­ховного Суду України, або вищих спеціалізованих судів України, Генерального прокурора України, Уповноваже­ного Верховної Ради України з прав людини, Голови Рахункової палати, Голови Національного банку України, керівника політичної партії, вчинене у зв'язку з їх дер­жавною чи громадською діяльністю, - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

В той же час захарченко був представником "сім'ї", особисто відданим януковичу. Можливо, це була його улюблена стаття, яку він сприймав такою, що дає йому всі підстави для протидії і репресій опозиції з метою охорони януковича та його режиму?  А всіх протестувальників, як відомо, він вважав не інакше, ніж злочинцями - терористами, що посягають на життя віктора федорича та його подільників. Так само трактував євромайданівців і телеканал. Контент ефіру повністю збігався з "філософією" захарченка. То, може, назва каналу й справді відповідає номеру конкретної статті КК?

Довідково з Вікіпедії: "112 — чергово-диспетчерська система екстреної допомоги населенню за єдиним безкоштовним телефонним номером виклику екстрених служб 112, який запроваджено в усіх країнах-членах Європейського Союзу (відповідно до пропозиції Європейської комісії № 91/396/EEC від 1991 р.), ЄЕЗ та ряду інших країн ключовим елементом якого є диспетчерський центр (англ. PSAP—Public Safety Answering Point) який координує дії таких спеціальних служб як поліція, пожежна охорона, швидка медична допомога, рятувальні служби та інше. 11 лютого (11.2) з метою популяризації номеру серед населення країн-членів ЄС проводиться всеєвропейський день 112."

Про "систему 112" в Україні"- тут.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.