Як позбутися "зеленых человечков" у топ-менеджменті українських ЗМІ?

26 березня 2014, 14:17
Власник сторінки
журналіст
1
76

Способи вирішення проблеми


Нещодавно український медіа-таблоїд "Дуся" провів серед своїх читачів опитування на тему "Почему многие центральные СМИ Украины даже в период жесткого конфликта с Россией продолжают (а то и начинают) управляться российским менеджментом?". Серед запропонованих сімох варіантів відповідей найбільшу кількість голосів набрав такий: "Наши медиамагнаты зависят от Кремля и напрямую выполняют указания Путина" - 45.8% (248). Я теж так вважаю.

Але мені здається, що після цього має послідувати наступне соцдослідження: що ж з цим далі робити? Як вирішувати проблему? Бо однієї констатації факту - замало. Це лише половина справи. Треба шукати засоби ефективної протидії ганебному явищу. Зі свого боку хотів би запропонувати на розгляд читацької аудиторії наступні шляхи боротьби з "зелеными человечками" в топ-менеджменті українських ЗМІ:

1. Колективні звернення української громадськості, в тому числі медійної, до редакцій ЗМІ та їхніх власників з розрахунку на взаєморозуміння і мирне вирішення конфліктної ситуації.

2. Стимуляція й організація протестного руху всередині журналістських колективів таких ЗМІ.

3. Організувати та провести з цього приводу Народне Віче. Покласти відповідальність за виконання волі Майдану на органи державної влади.

4. Вимагати від Верховної Ради прийняття Постанови чи спеціального Люстраційного акту про неприпустимість перебування в топ-менеджменті українських ЗМІ співробітників, що мають громадянство країни-окупанта.

5. Організувати графік візитів до редакцій народних депутатів Мірошниченка, Бенюка та Іллєнка із забезпеченням прямої трансляції з місця події.

6. Палити шини перед офісами ЗМІ, доки їхній топ-менеджмент не залишить останній росіянин. В разі відсутності реакції задіяти піротехнічні засоби, а у випадку необхідності - "коктейлі Молотова".

7. Поетапно застосувати всі вище перелічені засоби впливу.

8. Свій варіант.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.