Багатьом бородьба не більше ніж політична провокація і цивільний хаос.

09 грудня 2013, 12:22
Власник сторінки
0
162

Проти Ю.Тимошенко продовжують вести нечесну гру, саме тому додаю цей коментар, схоже навіть з підірваним здоровям і розколотою партією вона когось сильно лякає.

В Харківській лікарні Ю.Тимошенко втратила звязок з реальністю, її послання теж всім казалися якимись відірваними від реальності. Після звільнення вона швидко почала відновлювати здоровя, як фізичне так і психологічне, а з ним і звязок з політичною реальністю. І вже на парламентських виборах не поступається основним конкурентам, а про заяви з лікарні і бажання напівживою виграти президенські вибори згадує, як про марення. Після повного одужання вона дуже швидко розбереться, що й до чого і поступово буде відновлювати втрачені позиції.  Після шоку інформаційного спалаху майдану і подій на Донбасі ми втратили орієнтири і ніби зациклилися. Розкол Батьківщини був прикрою помилкою, хтось пройшов майдан і був засліплений ним (але отримав в кабміні безцінний досвід управління країною в кризовій ситуації), хтось був відірваним від нової політичної реальності. Розмовляли вони різними мовами і не змогли зрозуміти один одного. Не все що робить Ю.Тимошенко мені подобається, але на відміну від своїх опонентів, які не хочуть згадувати усе що було до майдану, вона відтворює повні картини української політичної реальності, а без цього неможливо вирішити багатьох проблем сьогодення. Таке враження що саме в неї є Нитка Аріадни і при бажанні вона зможе вивести з цього лабіринту. Без минулого нема майбутнього.

Море людей раніш чи пізніше змиє всіх провокаторів, дураків і авантюристів. Що для одних - боротьба за національну самосвідомість, для інших - не більше ніж політична провокація і цивільний хаос.

Палатки біля кабміну були лишніми, це розпорошило сили і роздратувало владу. КМДА спробують звільнити. Для цього заблокували людей на майдані і закрили станції метро. Щоб унеможливити масового напливу людей. Лідерам опозиції зараз місце в КМДА. Їх задача унеможливити сутички.

Співробітники правоохоронних органів з усіх боків оточують Майдан Незалежності. Очікується, що силовики можуть штурмувати будівлі КМДА і Будинку профспілок, де знаходяться активісти Євромайдану.

Так, на вулиці Хрещатик біля будівлі ЦУМа автобуси " Беркуту" повністю перегородили рух. Перед автобусами, за щитами, стоять декілька десятків співробітників внутрішніх військ МВС в повному обмундируванні, у бронежилетах.

На перетині вулиць Михайлівської і Костьольної, біля Будинку профспілок, спиною до мітингуючих в шеренгу вишикувався загін " Беркуту". Крім того, там знаходяться три вантажівки, які привезли спецназівців " Тигра" з Василькова, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Вчора екс-прем'єр Юлія Тимошенко пропонувала Євромайдану подальший план дій. Про це говориться в її зверненні, яке з сцени на Майдані Незалежности зачитала її дочка Євгенія.
"Янукович, як президент, втратив свою легітимність після кривавих подій. Він більше не президент", - заявила Тимошенко.
Її план складається з п'яти пунктів:
1. Позачергові вибори президента і парламенту. ( Читай: Негайно зробіть мене президентом. На даний час ніхто не зможе її перемогти на виборах.)
2. Затвердити раду авторитетних військових на Майдані, щоб вони розпочали переговори з керівництва армії про перехід на сторону народу. (Читай: Змінити диктатуру силовиків на воєну диктатуру. На чолі з президентом Ю.Тимошенко. Саме така модель з афганцями відпрацьовується на майдані, а про диктаторські замашки Ю. Тимошенко розповідали багато політиків.)
3. Уповноважити авторитетних дипломатів на переговори про введення санкцій проти Януковича.
4. Терміново затвердити антикорупційну групу з дипломатів, слідчих і журналістів. Потрібно вибрати три самі вражаючі факти корупції Сім'ї Януковича і відправити делегацію на захід з вимогою почати розслідування.
(Жодного слова про реформи, про перезавантаження влади. Її влаштовує така система. Вона готова її очолити. З 2004 року майже нічого не зробили по реформуванню цієї системи. Саме з такою країною і такими лідерами хоче співпрацювати ЄС?)
5. Блокування Межигір'я (Я розумію, людина довгий час увязнена, знаходиться в стресовому стані, не знає реальної картини. Пропускає все через призму жорсткого протистояння на помаранчевому майдані, а країна міняється не по дням, а по часам і лише кілька людей кажуть їй всю правду. Інші кажуть їй те, що їм вигідно і вона про це здогадується. Розуміє те що на волі вона майже нікому, крім рідні, не потрібна. Можливо тому вона складає такі плани, а її і дочку Євгенію, просто використовують, як рупор. )

І ГОЛОВНЕ - ЖОДНИХ ПЕРЕГОВОРІВ!

Багатьох політиків крім влади нічого не хвилює. Є політичний банкрут, який під шумок хоче стати, якщо не президентом то хоча б мером Києва та й посада мера його цікавить, як трамплін на президентських виборах 2015 року.  Їм головне захопити владу на максимально можливій території. Одним вистачить західної України і кількох областей центральної, іншим схід і південь, а територіальна цілісність їм не потрібна. І їх не хвилює можливість повтору Грузинського сценарію. Коли, як мінімум Крим і Донбас, а можливо весь схід і південь попросять Росію ввести свої війська на їх територію.  Що ніяк не заважає, а є лише частиною цілого плану по впровадженню воєної диктатури на всій території. Або просто будуть ставити палки в колеса, як це було після їх поразки в 2004 році. А в ЄС вони будуть вступати точно так, як вступали в СОТ. Про це криком кричать усі експерти.

ЩО ЦЕ? НЕДАЛЕКОГЛЯДНІСТЬ, АВАНТЮРИЗМ, ЦИНІЗМ ЧИ ВСЕ РАЗОМ?

Особисто я і, думаю кожна здравомисляча людина проти подібних планів. Потрібен круглий стіл, за яким експерти і представники усіх регіонів України мають вирішити, якою ми хочемо бачити Україну, коли і  куди їй йти.

P.S. Потрібна була ложка дьогтю для бочки меду, для цього в день, коли на вулиці Києва вийшла майже третина мирних жителів міста звалили Леніна. Тепер всі будуь розповідати не про мирну акцію мільйона киян, не про переговори і реформи, а про Леніна. Таке враження, що хтось підіграє владі. Політиків лякають такі акції, можливо ніхто з політиків не хоче нічого міняти? Можливо їх все влаштовує? Це все схоже на рейдерський захват країни і саме для цього українців намагаються виставити дикунами. Щоб з ними ніхто не мав справи, щоб і далі продовжувати дерибан країни. Політики, які хочуть отримати все і одразу, і не хочуть переговорів можуть не отримати нічого. Майдан зробив прививку для влади від багатьох болячок. Відстоюючи свої права, люди вже виграли, а політики з обох сторін багато втратили, а дехто ризикує втратити все. Якщо політики з обох сторін, виставляючи свої умови, будуть блокувати переговори, щоб не допустити до обговорення проблем широкого кола спеціалістів і громадських діячів, то раніш чи пізніш вони отримають оцінку суспільства. І це буде або спроба узурпувати владу, або зрада національних інтересів. Це море людей раніш чи пізніше змиє всіх провокаторів, дураків і авантюристів.

Краще гірка правда, ніж солодка брехня, яка обкрадає і робить людей рабами...


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.