Рух проти вакцин і пандемія COVID-19

28 січня 2022, 10:10
Власник сторінки
Журналіст
0
14
Рух проти вакцин і пандемія COVID-19

Антиваксери — розмовний термін для людей, які сумніваються в сенсі і ефективності вакцинації.

У країнах, де вакцинація є обов'язковою, вони виступають за скорочення або скасування використання вакцин.

Поки вчені працювали над створенням вакцин проти COVID-19, невеликий, але дуже активний рух антиваксерів кидав виклик цим зусиллям. У соціальних мережах проводилися кампанії, що продукували фейкові повідомлення, які підривають довіру до всього процесу вакцинації.

Так, в деяких повідомленнях говорилося, що кожен укол препарату вакцини містить мікрочип, який буде вводитися людині без її згоди і відома. Інші повідомлення містили інформацію щодо ризику летального результату після введення вакцин. Крім того, на YouTube було випущено відео, яке просуває теорії змови про пандемію. За короткий час, до того, як воно було заблоковано, відео набрало понад 8 мільйонів переглядів, і основна ідея полягала в твердженні, що вакцинація "вб'є мільйони людей".

Спільнота антиваксерів вважає, що вакцини створюються як інструмент державного контролю для збагачення великих фармацевтичних компаній. Крім того, всі вакцини мають побічні ефекти, які можуть завдати значний збиток здоров'ю.

На сьогоднішній день невідомо, скільки людей насправді відмовилися від вакцинації проти COVID -19, оскільки загальна підтримка імунізації у всьому світу залишається високою. Однак деякі вчені, які вивчають рух проти вакцинації, побоюються, що фейкові новини можуть підірвати зусилля зі встановлення колективного імунітету до вірусу SARS-CoV-12.

На жаль, вакцини працюють тільки в тому випадку, якщо їх отримує достатня кількість людей для створення так званого колективного імунітету, який уповільнює швидке поширення хвороб. Коли люди відмовляються від вакцинації, колективний імунітет суспільства послаблюється. Але для противників вакцинації це питання особистої свободи.

Дослідження, спрямовані на розуміння "феномена антиваксерів", досі тривають. Вчені намагаються розібратися, чому люди не тільки проти вакцинації, але і для чого поширюють неправдиву інформацію.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.