"ПОВТОРНО НЕ ЗАМОРОЖУВАТИ"

13 січня 2022, 16:15
Власник сторінки
Журналіст
0
24

Якось Альберт Ейнштейн сказав: «Є дві безкінечні речі – Всесвіт та людська дурість. Утім, щодо Всесвіту я не певен».

Сто разів повтори – вони не зрозуміють. Не їздіть на мітинги та різноманітні акції протесту у якості «підставок під прапори», якщо не знаєте, хто і для чого їх проводить. Навіть якщо ті прапори жовто-сині, а гасла на мітингах цілком правильні. Бо може так статися, що опинишся серед реальних противників власної держави. Мов об стіну горохом. Завжди знаходяться ті, у кого рівень інтелекту прагне до описаного Ейнштейном.

Гаразд, ти виступаєш проти того, аби тебе і твоїх дітей вакцинували. Маєш право. У нас поки що свобода слова та зібрань. Але брати участь у мітингу, який організовано російською агентурою? Бездумно й без питань брати в руки виготовлені кимсь плакати, навіть не цікавлячись, що на них реально зображено?

Нещодавно на мітингу т. з. «антивакцинаторів» журналісти зафіксували дамочок, які з просвітленими, мов у членів секти «Білого братства» обличчями, тримали плакатики проти QR-коду. Можна гарантувати – спитай що таке цей код – вони не скажуть. Спитай, який стосунок цей код має до ковіду, грипу, діареї, грибка ніг, алопеції та інших популярних у народі захворювань – вони не скажуть. Можливо, навіть щиро здивуються, що виступають проти… звичайних торгівельних штрихкодів. Як на ковбасі у супермаркеті.

Але тримають. Бо ці плакатики їм дали організатори. Тримають гордо – гляньте, які ми круті протестувальники, ви нас бійтеся. Цікаво, чи відчують вони себе тими, про кого казав Ейнштейн, дізнавшисть, що код на тих плакатиках належить сайту путінської партії «Єдиная Росссия», що вже свідчить де вони розроблялися? Сумнівно. Вони ж себе розумниками й розумницями вважають.

Акції протестів – потужна зброя. Часто – зброя потрібна й важлива. Але, як граната, вона може бути руйнівною, якщо потрапляє не у ті руки. Власне, випадок з «антивакцинаторами» – це лише приклад того, як низький інтелект, відсутність критичного мислення та схильність потрапляти під сторонні впливи, дозволяє маніпулювати собою.

Найстрашніше, це коли таких людей використовують у політиці. На тобі червону кульку. Красива? Прикольно? Бачиш – на ній написано: «Партія Шарія». І не важливо, що Шарій є старим агентом російських спецслужб – тобі знати це не потрібно. Чим менше знаєш – міцніше тримаєш кульку. Або плакатик. Шарій – за «народовладдя». Красиве слово? Правильне? Уся влада – народу. Йди помахай плакатиком про «народовладдя» на мітингу, а потім проголосуй.

А ОПЗЖ теж за «народовладдя». І назва у партія яка – «за життя». Красиво? Правильно? На тобі плакатик. Потім не забудь за «народовладдя» проголосувати. А те, що керує ОПЗЖ путінський кум Медведчук – тобі знати не треба. Менше знаєш – міцніше плакат тримаєш., тим упевненіше до урни на виборчій дільниці прямуєш.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.