Фейки, антиваки, а тоді протест

27 січня 2022, 10:18
Власник сторінки
Журналіст
0
21
Фейки, антиваки, а тоді протест

Відповідно досліджень Оксфордського інституту Інтернету 92% дезінформації про COVID-19 створюється на території Росії.

Причини вказаного зрозумілі всім, збільшення кількості антивакцинаторів, проведення ними протестних акцій – все це вигідно для країни агресора. Адже допомагає поширювати панічні настрої серед населення України і на їх фоні розповідати про стабільність та безпеку в Росії.

Враховуючи сказане та стрімке зростання нового штампу COVID-19 «Омікрон» в Україні, пропоную вам три найпопулярніші тези фейкових повідомлень антиваків.

Фейк 1: нібито «вакцина змінює ваші гени». Складові вакцини не попадають в ДНК, а тому ніяк не можуть змінити ваші гени.

Фейк 2: «захворювання ковідом від щеплення». Вказаний тезис взагалі є нонсенсом, адже заразитися від вакцини неможливо, так як та не містить «живого» вірусу.

Фейк 3: «масові вакцинації призвели до мутації вірусу». Жодна вакцинація не може викликати мутацію будь-якого вірусу, це біологічно неможливо.

Я вказав лише три тези, насправді фейків набагато більше. Тому бажаю вам критично мислити, бути обережними і менше вірити «диванним» чи «фейсбучним» експертам. Адже сьогоднішні реалії такі, що схема «фейк-антивак-протест» може нашкодити не лише вам, а й усій країні.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Україна,маніпуляції,фейки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.