Як не потрапити в тенети деструктивної секти

24 грудня 2021, 11:46
Власник сторінки
Журналіст
0
19
Як не потрапити в тенети деструктивної секти

(закінчення)

В попередніх статях ми застерігали про варіанти залучення в псевдорелігійні культи на вулиці, на роботі або за місцем навчання чи проживання. Зараз ми розповімо про ще одну ситуацію про залучення до секти.

Ви шукайте роботу і вас цілком влаштовує зарплатня та умови, що їх пропонує якась фірма. Є тільки одне «але». Ви бачите, що ваша потенційна робота якось пов’язана із символікою, літературою або ритуалами якоїсь нетрадиційної релігії. Ви можете прийняти рішення та одразу відмовитися від цього варіанту роботи. Або ви можете почати тут працювати і отримувати обумовлену зарплату, не звертаючи особливої уваги на специфічні атрибути на новому робочому місці.

Роблячи цей непростий і вкрай відповідальний вибір, варто враховувати, що деструктивні культи не тільки не дбають про ваше право на свободу отримання інформації, не тільки приховують від вас частину правди про себе, але й постійно брешуть і маніпулюють інформацією про наслідки ваших контактів із організацією.

Подібна практика є поширеною в організації Володимира Мунтяна – ВДЦ «Відродження». Функціонування її забезпечує величезний колектив менеджерів, фінансистів, касирів, бухгалтерських груп. Годі й казати про режисерів, співаків, танцюристів і музик, що розважають публіку під час масових заходів і готують культурні програми. Там теж набирають персонал за допомогою оголошень. І там навіть забезпечують житлом тих, хто приїхали працювати з інших міст. Щоправда, це будуть старі орендовані квартири у віддалених районах. У цих квартирах вони селять по кілька працівників разом, і бувають вони там лише кілька годин на добу – приповзти пізно ввечері, забутися у короткому сні, та наступного ранку знову бігти обслуговувати самопроголошеного «апостола».

Після безперервного слухання на робочому місці розмов про молитву за здоров’я та різні дива, що здійснює «апостол» Володимир Мунтян, після занурення у цю атмосферу мракобісся та середньовічних вірувань про «демонів» і «родові прокляття» протягом 2-3 місяців у вас в голові буде постійно крутитися тільки: «Нехай зруйнується будь-яке чаклунство та прокляття хвороби!». А якщо ви будете втомлюватися й почуватися виснаженим від цього шаленого графіка, то перепрограмування вашої свідомості станеться ще раніше, тому що у вас буде менше енергії для опору на інформаційно-психологічний тиск.

Тоді питання про рівень вашої зарплати відпаде саме по собі. Ви будете «пахати» на рідного для вас роботодавця безкоштовно та ще й з непереборною вдячністю за турботу фірми. Так що вирішуйте самі – мати справу з нетрадиційно побожними роботодавцями, чи ні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.