Самостійна Україна!

21 грудня 2021, 14:10
Власник сторінки
Журналіст
0
35
Самостійна Україна!

Віримо в майбутнє України

Вже багато років пропагандистська машина РФ працює над поширенням тезисів «об’єднання слов’янських народів». Нібито для існування української нації, будівництва демократичного суспільства необхідна допомога Кремля.

Проте, нагадаємо, що демократія це перш за все «влада народу», тобто форма правління в якій єдиним легітимним джерелом влади в державі є її громадяни, а не іноземна сторона. Тепер давайте розглянемо факти: «Помаранчева революція», «Революція гідності», що ж це як не приклади волевиявлення та влади нашого народу?

Ще одним досягненням стала можливість формування громадянського суспільства, яке є важливою складовою демократії. Нагадаю, що під громадянським суспільством ми розуміємо усвідомлення людиною своєї приналежності до окремої держави, тобто не лише обізнаність у власних правах та свободах, а й усвідомлення відповідальності перед країною, яка гарантує та забезпечує ці права. Звісно, за тридцять років сформувати  громадянське суспільство важко, особливо для України, яка більшу частину минулого століття замість демократії змушена була будувати радянський соціалізм. Попри це, наразі спостерігається позитивна тенденція щодо зростання «українського громадянина», зокрема, на національному рівні це відобразилося в активному підвищенні рівня патріотизму серед населення. Прикладом зазначеного, слугує факт єдиного виступу армії та національно-патріотичних сил під час загрози збройної окупації збоку РФ. На місцевому рівні доказом існування громадянського суспільства стала підтримка волонтерської діяльності, зокрема, допомоги українським військовим.

Вказані тенденції спонукають нас до віри в майбутнє України, правильності обраного вектору її розвитку та будівництва самостійної демократичної держави із активною громадянською позицією.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: Україна,незалежність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.