Як не потрапити в тенети деструктивної секти

17 грудня 2021, 16:38
Власник сторінки
Журналіст
0
36
Як не потрапити в тенети деструктивної секти

(продовження)

Минулого разу ми застерігали про вуличні варіанти залучення в псевдорелігійні культи. Зараз розповімо про залучення на роботі або за місцем навчання чи проживання.

Ця ситуація суттєво відрізняється від попереднього прикладу. Передусім, тут можливості впливу вербувальників на вас вибудовуються вже не випадковим «наскоком». Вони зав’язані на регулярному спілкуванні та використанні знань про якісь ваші конкретні проблеми. Протистояння втягуванню на роботі або за місцем навчання, як правило, потребує від вас більшої витримки й зосередженості, ніж у разі вуличної зустрічі з мисливцями на людські душі.

Як приклад, поширеною є ситуація, коли за місцем роботи співробітників змушують відвідувати тренінги, що проводить для колективу стороння організація. Це можуть бути заняття на тему розвитку лідерських якостей, досягнення успіху та іншої подібної маячні, що до робочого процесу має дуже віддалене відношення. Коли ваш начальник – самодур (або начальниця), коли керівництво загралося в «тімбілдинги» або, ще гірше, повірило в те, що «без тренінгів зараз ну просто ніяк», то це вірна ознака того, що настав час прощатися. Щоправда, є і певна категорія «робітничків», які просиджують спідниці та штани, плюють у стелю, зате вони із задоволенням побіжуть «мотивуватися». Такі ваші колеги будуть там стрибати, витанцьовувати і всіляко показувати, які вони молодці. Тоді, тим більше, триматися за такий колектив немає сенсу.

Задумайтесь. Продовження буде…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: секта,Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.