Про ситуацію на Чекаському виборчому окрузі

17 травня 2021, 17:58
Власник сторінки
0
1141

Про ситуацію на Чекаському виборчому окрузі

Після призначення О. Скічко головою Черкаської ОДА та призначення ЦВК проміжних виборів по №197 округу на 31 жовтня 2021 року, 

все більше з’являється старих та «нових» політиків, що намагаються пройти, а скоріше навіть повернутися, до парламенту.


За інсайдерською інформацією та інформацією з багатьох соціологічних опитувать, зокрема і агенції «Рейтинг», беззаперечним лідером у виборчій гонці в Черкаській області є екс-депутат Владислав Голуб. Його потенційними конкурентами в боротьбі за мандат можуть стати Роман Сущенко від «ЄС», котрий є першим заступником голови Черкаської обласної ради. Колишній народний депутат від «Свободи» Андрій Іллєнко. Ще один колишній депутат та голова ПП «Рідна країна» Микола Томенко, а також можливий кандидат від «Слуга народа» чинний депутат облради від «За майбутнє» та в минулому самовисуванець по сусідньому №195 округу в 2019 році Євгеній Курбет. Більшість цих особистостей вже давно відомі виборцям і за спиною має не один скандал.


Пристальну увагу електорату до Владислава Голуба, скоріше можна пояснити тим, що не дивлячись на притаманний нашому суспільству запит на нові обличчя, все ще жива політика реальних справ. За час минулої каденції, в Черкаській області активно працювали його приймальні. Він постійно проводив робочі візити селами та містами регіону. Багато роботи зроблено і для закладів охорони здоров’я та культури. Активно відстоював інтереси виборців, про що свідчить відсоток підтримки на окрузі в 2019 році, а це майже 18%, в той час коли партія «Слуга народа» користувалася великим кредитом довіри, а рейтинг президента був 73%. 


Результати виборів до Верховної Ради продемонстрували популярність бренду президента, коли зі 199 одномандатних округів на 133-х, отримали перемогу кандидати від партії «Слуга народа». І ми спостерігали таку ситуацію, коли виборці висловили свою підтримку радше «кандидатам-парашутистам», що жодним чином не мали відношення до самих округів, ніж мажоритарникам-господарникам. Але вони своєю роботою в Верховній Раді нівелювали висловлену їм довіру. Зараз електоральний вектор змінився з романтизму на прагматизм і виборці чекають чогось контретного. Підхід, який використав В. Голуб, не припинивши працювати на окрузі, не зміг залишитись немомітним для електорату, що зараз і приносить позитивні бали його кандидатурі.


Зараз репутація «Слуг» в області трохи підмочена «професійною» роботою губернатора-шоумена і електорат Черкащини потребує конкретних дій, а не популізму. І головною інтригою залишається хто з цих «нових» облич зможе стати опонентом Голуба на проміжних виборах вже 31 жовтня.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.