Татуювання, як стиль життя

24 травня 2012, 20:21
Власник сторінки
студентка
0
746
Татуювання, як стиль життя

Київ зібрав любителів тату та пірсингу на щорічному Міжнародному фестивалі

Напередодні святкування Дня Києва, 18-20 травня в Національному комплексі «Експоцентр України» відбувся 8-й Міжнародний фестиваль Тату та Пірсингу «Tattoo-Collection 2012».

Метою фестивалю є показати, що татуювання – це не стереотипна «зеківська наколка», а окремий вид творчості, який зображає на тілі внутрішній стан людини, її світогляд. Захід об’єднав понад 50 кращих майстрів тату з восьми країн світу. Кожен з них працював, не покладаючи рук, протягом трьох днів, адже щодня проводилися конкурси, в яких визначалися кращі з кращих. Для любителів тату-мистецтва проводилися різноманітні майстер класи, в яких кожен міг проявити себе в ролі майстра татуювання чи художника боді арту.

На відміну від минулорічних фестивалів, цього року тут була присутня й древня екзотика. Адже тату робили не лише з допомогою сучасних див техніки, а й давніми методами – технікою ручного точкового татуювання, яке представляв майстер із Данії Кай Уве Фаус. Особливістю цього методу є те, що татуювання складається з великої кількості маленьких крапок і робиться виключно вручну. За словами Кая, тату, яке зроблене цим способом, заживає швидше й болить менше, ніж «машинне».

Відвідувачі, які вже досягли повноліття, мали змогу розмалювати своє тіло прямо в виставковому павільйоні. Це обійшлося їм в середньому в 250 гривень, залежно від розміру, складності та колірної гамми. Ті гості заходу, котрі не забажали робити справжні "наколки", мали змогу випробувати на собі тимчасове тату, так званий боді арт. Загалом, мало хто покидав фестиваль без будь-яких зображень на тілі.

Та навіть тут знайшлися ті, хто не проти трішки покритикувати заядлих тату-любителів: «Для мене татуювання – це не просто безглузді написи чи зображення на тілі,  - говорить 24-річний Олег, гість фестивалю, - тому я не розумію людей, які використовують їх як спосіб самовираження й розмальовують себе з ніг до голови. Своє перше й поки що єдине татуювання – зображення вовка на лівому плечі - зробив у 18 років, як символ свободи й уміння пристосовуватися до навколишнього світу». Та, одразу після нашої розмови, на зап’ясті Олега з’явився ще один символічний витатуюваний напис – ім’я найдорожчих йому людей, мами та дружини, - "Анна".  

До слова, наступний фестиваль відбудеться лише через рік. Тож, якщо ви давно мрієте зробити своє тіло яскравішим чи просто любите екстравагантний відпочинок – тату-фест чекатиме на вас!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: Киев,татуировка,тату
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.