КЛИЧКО ПОКРИВАЄ НАМАГАННЯ СВИСТУНОВА І ТАЦІЯ ПРОТЯГНУТИ ДПТ СВЯТОШИНСЬКОГО Р-НУ?

08 червня 2021, 14:32
Власник сторінки
політичний психолог
0
215
КЛИЧКО ПОКРИВАЄ НАМАГАННЯ СВИСТУНОВА І ТАЦІЯ ПРОТЯГНУТИ ДПТ СВЯТОШИНСЬКОГО Р-НУ?

Чиновники столичної Архітектури - директор Олександр Свистунов та його заступник Юрій Тацій - знов руйнують місто на догоду будівельній мафії?

Чиновники столичної Архітектури - директор Олександр Свистунов та його заступник Юрій Тацій - знов руйнують місто на догоду будівельній мафії, протягуючи проект «Детальний план території (ДПТ) комплексної реконструкції житлового масиву Святошин-2 в межах вулиць Живописна, Шепетівська, Перемоги, Жмеринська, залізнична колія у Святошинському районі м. Києва»! Покривають це свавілля заступники міського голови Микола Поворозник та Петро Оленич, а також особисто мер Віталій Кличко.

 

Як це коїться цього разу? Департамент містобудування та архітектури КМДА пропонує Київраді ухвалити Детальний план території в районі вулиць Живописної, Кільцевої дороги, Федора Кричевського, Івана Крамського у Святошинському районі столиці.

 

Це велетенська територія площею 183,36 га, яку хочуть забудувати з порушеннями містобудівних правил і норм, з порушенням законодавства.

 

Сьогодні в Департаменті проходять громадські слухання щодо цього ДПТ. А під департамент виголосити свій протест проти його ухвалення та висунути вимогу - відмовитися від цього нищівного плану - вийшли представники громади.

 

Які з ним проблеми:

- Разом з документом не представлене обґрунтування користі ДПТ та його необхідності для місцевих мешканців. Тому що насправді затвердження даного документу призведе лише до погіршення умов проживання людей.

- План не вирішує наявну на теперішній час потребу в дошкільних та навчальних закладах мікрорайону, а навпаки - погіршує ситуацію у зв’язку з великою кількістю проектного населення (тих, хто буде тут жити у разі втілення ДПТ).

- Заклади освіти запроектовано на ділянках, які віднесені до прибудинкової території, або йдуть всупереч ДБН!

 

Декілька прикладів:

Школа за адресою Львівська, 47/8 розрахована на 480 учнів, але вже переповнена на 85%. Замість будувати поблизу ЖК місто мало б збудувати тут бодай ще одну школу.

В той самий час за пропонованим ДПТ поруч, біля Львівської, 51, заплановано будівництво садочку з початковими класами школи - проте його хочуть побудувати на прибудинковій території існуючої забудови, на якій наразі розташовано єдиний дитячий майданчик для навколишньої малечі.

 

Також це будівництво суперечить ДБН, адже не виконується вимога про те, що розмір земельної ділянки повинен визначатись з розрахунком 40 кв.м на 1 учня. Крім того не враховані відступи від існуючої забудови, пожежні проїзди.

 

На земельній ділянці, яка належить Київському міжнародному університету (Верховинна, 80А) запроектовано житлову забудову на 18 поверхів, хоче функціональне призначення земельної ділянки віднесено до установ середньої та вищої освіти.

 

Це лише декілька випадків, коли пропонований ДПТ порушує чинне законодавство - насправді порушень набагато більше. І такий проєкт місту намагаються нав’язати чиновники Архітектури!

 

Громадські активісти Києва, разом з жителями Святошинського району вимагаємо від Кличка зупинити будівельне свавілля, яке коять його підлеглі - Свистунов, Тацій, Поворозник та Оленич! На сайті мерії є створена киянами відповідна 

 

Якщо міський голова не почує громаду - це буде означати, що Віталій Кличко не на боці киян, а на боці будівельної мафії!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: КМДА,Виталий Кличко,архітектура
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.