У ПЕРІОД ПАНДЕМІЇ КИЇВСЬКА ВЛАДА БЛОКУЄ РОБОТУ АПТЕК

06 квітня 2021, 16:29
Власник сторінки
0
25
У ПЕРІОД ПАНДЕМІЇ КИЇВСЬКА ВЛАДА БЛОКУЄ РОБОТУ АПТЕК

На сьогодні у Києві кожна третя аптека має бути закритою до кінця дії суворих обмежень у столиці

Така ситуація склалася через відмову видавати аптекарським закладам перепустки для проїзду у громадському транспорті в необхідній кількості. Про це повідомляє прес-служба Аптечної професійної асоціації України.

На території Києва діє  майже 1500 аптек, що забезпечують громадян лікарськими засобами. У кожній аптеці працює приблизно 10 осіб. Аптечні заклади поставились із розумінням до того, що перепусток обмежена кількість, тому весь технічний та адміністративний персонал виключили зі списків. Для отримання перепусток було подано списки лише провізорів і фармацевтів для безперебійного забезпечення киян ліками. Але з усієї кількості поданих заявок аптекам видали лише третю частину.

Це означає, що в аптекарів є два шляхи: тимчасово скоротити кількість працюючого персоналу в аптеках або закрити кожну третю аптеку. Але обидва варіанти не відповідають інтересам киян, оскільки створять безмежні черги до аптек, штучний дефіцит на лікарські засоби та масову паніку на цьому тлі. Це є неприпустимим у період карантину, коли кількість хворих росте у геометричній прогресії, а доступ до ліків буде обмежений.

«Тому ми закликаємо київську владу піти на зустріч аптекарям та інтересам киян в цілому і забезпечити аптекарям безперешкодний проїзд до своїх робочих місць», - йдеться у повідомленні Аптечної асоціації. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.