Звернення Ректора НМАУ Максима Тимошенка

15 квітня 2020, 11:28
Власник сторінки
журналист
0
32
Звернення Ректора НМАУ Максима Тимошенка

Тисячі людей одномоментно залишилися без роботи, у тимчасовому житлі…

На жаль, більшість українців поставилися до коронавірусу досить легковажно. Особливо ті, хто працює чи вчиться в інших містах. Мало хто очікував на такий стрімкий розвиток подій – оголошення карантину, закриття навчальних закладів, офісів, торгівельних центрів, припинення роботи транспорту…

Тисячі людей одномоментно залишилися без роботи, у тимчасовому житлі…

-Понад двісті наших студентів, що мешкають в гуртожитку, не встигли чи не змогли повернутися до батьків у інші регіони. Дехто думав, що карантин то максимум на тиждень… – розповів ректор Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського Максим Тимошенко, – Багато хто підробляє у сфері мистецтва, розваг, кафе… Не захотіли втрачати роботу. Карантин затягнувся, роботи і заробітків немає. Що для студентів з мінімальними бюджетами, без великих запасів харчів є критичним. Та і батьки можуть підтримати не кожного…

Ректорат НМАУ і досвідчений комендант Олександр Грудницький взяли ситуацію у гуртожитку під особистий щоденний контроль.

Головне – поки що ніхто не захворів! Стан студентів постійно моніториться.

Максим Олегович Тимошенко, розуміючи, що карантин можуть продовжити ще на невизначений час, звернувся до друзів і партнерів Консерваторії з особистим проханням підтримати мешканців студентського гуртожитку.

-Всіх забезпечили продуктовими наборами, безкоштовними захисними масками та рукавичками. – заявив ректор М.Тимошенко, – Передбачили певні пільги, послаблення… Здоров`я нашої молоді, нормальні умови проживання в гуртожитку наш нинішній пріорітет. Ми готові до різних сценаріїв, але віримо, що все буде добре!

На сайті Академії і в соціальних мережах ректор М.О.Тимошенко оприлюднив спеціальне звернення, яке варто навести повністю.

Звернення Ректора НМАУ Максима Тимошенка

Хочу звернутись до наших студентів, які залишились у гуртожитку на час карантину.
Шановні студенти!
Ректоратом Академії було прийнято рішення про закупівлю продуктових наборів, щоби підтримати Вас у цей складний час,коли Ви знаходитесь далеко від своїх домівок та родин. Продуктові набори вже знаходяться у гуртожитку і кожен, хто потребує може отримати такий набір, а також захисні маски у коменданта – Олександра Грудницького.

Також,користуючись нагодою, хочу подякувати нашим китайським друзям, випускникам Академії,благодійному фонду та всій команді за таку необхідну допомогу та злагоджену роботу. Впевнений, що коронавірус обов’язково мине, й попереду в нас буде багато роботи. Дорогі наші студенти пам’ятайте – Ви не самі! Ми поруч. Бажаю Вам та вашим родинам міцного здоров’я!
Бережіть себе. Разом переможемо!

Варто нагадати, що Максим Тимошенко, в результаті напруженої боротьби на конкурсі, обраний ректором НМАУ трохи більше року тому.
Перше що він зробив – відвідав студентський гуртожиток, що був у аварійному стані, разом з журналістами. Визначили проблемні ділянки, розпочали ремонт, благоустрій. Гуртожиток миттєво змінився на краще, хоча проблем вистачає…
Підкреслимо, ситуація з студентським гуртожитком відслідковується ректоратом щоденно! Студентам до кінця карантину допомагатимуть всім, чим можна!
Можливо журналістам провідних ЗМІ варто поцікавитися ситуацією в студентських гуртожитках інших київських ВНЗ? Адже, під час пандемії саме гуртожитки у зоні найбільшого ризику…
“Нині основне – вберегти студентів від вірусу! Забезпечити захистом, підтримати харчами та всім необхідним… Можливо, допомогти якось повернутися до батьків…” – розмірковує ректор НМАУ Максим Тимошенко.
А в славній історії Консерваторії на наших очах пишеться ще одна сторінка. Студенти гуртожитку під час карантину…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.