«Екопарк на Оскорках»: піар-майданчик для майбутніх виборів?

29 жовтня 2018, 03:44
Власник сторінки
журналист
0
33
«Екопарк на Оскорках»: піар-майданчик для майбутніх виборів?

Той, хто проходив всі бюрократичні щаблі, знає — це довга і складна процедура. Але, для майбутніх кандидатів в депутати це виграшний пункт для передвиборної програми – є чим «пудрити» мізки

Протистояння на столичних  Осокорках продовжує хвилювати громадськість. Активісти  “Екопарку на Осокорках” намагаються зірвати будівництво сучасного житлового масиву “Патріотика на озерах”,  яку фінансує  АТ АКБ «АРКАДА».

Кілька “професійних мітингувальщиків” вимагають скасування дозволу КМДА  на будівництво житлового масиву “Патріотика на озерах”.

Але, у  банку «Аркада» впевнені в своїй правоті  і кажуть, що всі потрібні документи і дозволи на забудову цієї території є – так що все законно.

Так чого реально добиваються «активісти»? Який ландшафтний парк вони захищають?

Подивимось історію «Екопарку на Осокорках».

Ще у далекому 2005 році, закинута ділянка навколо озер Небреж і Тягле  була передана в оренду  АКБ «Аркада». КМДА офіційно затвердила ГенПлан забудови Осокорків, до 2020 року, який  виставлений на офіційному сайті 

І коли забудовник  почав розчищати занедбану територію, зариблювати озера, виникли «активісти», які захотіли «віджати» територію під виглядом ландшафтного парку.
До процесу підключились депутати та їхні піар-менеджери, які запустили механізм маніпуляції  на базі ГО «Екопарк на Осокорках».

Спочатку  розповсюдили петицію на підтримку «Екопарку на Осокорках».
10.02.2016 – петиція набрала необхідну кількість голосів підтримки і була прийнята до розгляду КМДА,
07.11.2017- активісти розробили план з реалізації «екопарку»  і лише 21.09.2018 офіційно оприлюднили остаточну версію “Концепції розвитку території “Екопарк Осокорки”.  

До речі, сама «Концепція» потрапила до Департаменту містобудування та архітектури  лише 17.09.2018 року – попереду вибори і для деяких депутатів Київради  ландшафтний парк стає чудовим майданчиком для самопіару.

Зрозуміло, що  доручень щодо підготовки проекту рішення Київської міської ради про внесення змін до містобудівної документації в частині відображення в Генеральному плані “Екопарку Осокорки” до Департаменту містобудування та архітектури й досі  не надходило. Як і не було рішення “Про оголошення ландшафтного заказника місцевого значення “Екопарк Осокорки” Київської міської ради.

Той, хто проходив всі бюрократичні щаблі, знає — це довга і  складна процедура.
Але,  для майбутніх  кандидатів в депутати це виграшний  пункт для передвиборної програми – є чим «пудрити» мізки своїм виборцям.

Для тих, хто ще й досі сумнівається щодо долі своїх майбутніх квартир, повідомляю:  будівництво житлового масиву “Патріотика на озерах”  — законне.

Пропоную провести  аналіз  між концепціями  житлового масиву «Патріотики на озерах»  і ландшафтного парку.

Отже,  будівництво «Патріотики на озерах» проводить ТОВ  “КонтрактБудСервіс”.

Перед тим, як розпочинати будівництво, товариство  офіційно замовило  детальний  план території  (ДПТ є проектною документацією з розрахунками, обгрунтуваннями), узгодило його з усіма інстанціями, затвердило в КМДА і підписало договір з АКБ “Аркада” про залучення інвестицій.

 

В той же час, ландшафтний парк існує виключно у вигляді концепції  – це просто мрії купки проплачених «активістів», які не мають під собою ні  необхідних узгоджень, ні джерел  фінансування.

Що пропонують інвестори житлового масиву? Озеленення території, гармонійне поєднання сучасних житлових будинків, об’єктів інфраструктури з унікальним природним середовищем, інфраструктура (дитячі садочки і школи, заклади торгівлі і розваг), відпочинок на воді, чарівна набережна. Все розвивається  за рахунок інвесторів!

Який інтерес інвесторів? Отримати квартиру за гроші нижче вартості на вторинному ринку. Що отримує Київ?  Паї за землю і розвиває інфраструктуру міста за рахунок інвестицій приватних осіб. Інвестори отримують квартири. А головне — з бюджету міста гроші витрачати не потрібно.

Це звичайна схема розвитку міста у цивілізованих країнах.

В той же час, захисники  “Екопарку”  розраховують, що КМДА виступить замовником проекту ландшафтного парку і виділить з бюджету міста гроші платників податків, на створення  паркової зони і щорічно буде виділяти гроші на його утримання.

Відчуйте різницю у підходах у вирішені міських проблем? Який шлях вибере КМДА? Звісно – інвесторів.

Ось що розповіли тележурналісти – 

Отже, «Екопарк на Осокорках» — це звичайна передвиборча піаркампанія  та заробіток “протестувальників”!

А якщо план з ландшафтним парком не затвердять? Тоді на цю територію  зайдуть  інші забудовники.

А поки  «протестувальники» відпрацьовують гроші замовників,  «Патріотика на озерах»  продовжує будуватися і виконувати свої зобов’язання перед інвесторами.

Забудовники впевнені, що суд, який відбудеться 2 листопада буде на їхню користь, поставить крапку для «балагану» навколо озер на Осокорках і люди вчасно отримають комфортабельне сучасне житло.

Так і буде! Купка крикунів не має право зривати  розвиток Києва!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.