Як надіслати електронний запит на отримання публічної інформації

24 жовтня 2018, 10:31
Власник сторінки
0
756
Як надіслати електронний запит на отримання публічної інформації

Впевнений, що хоча б одного разу у Вас виникали питання: Чому в моєму будинку не проводять ремонти? Куди йдуть гроші, які є на рахунку? Скільки їх?

Насправді, кожен мешканець має право на отримання різного роду інформації: про стан рахунків, терміни виконання тих чи інших робіт, різноманітні графіки, нормативно-правові акти, переліки та умови надання послуг, контакти керівників, звіти і т. ін. Детальніше з переліком можна ознайомитись тут http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2939-17. Такі факти можуть стосуватися будинку, вулиці, району, міста, тощо та давати можливість орієнтуватися у процесах, що відбуваються навколо, а також мати змогу безпосередньо контролювати усі кроки наперед.

Стати власником потрібних даних можна за допомогою запиту на отримання публічної інформації, який може бути поданий в усній або письмовій формах, а також поштою, факсом, телефоном, електронною поштою.

Зупинемось на способі відправлення запиту саме електронною поштою, адже він не потребує особистої присутності, яка зазвичай супроводжується відстоюванням в чергах та погіршенням настрою.

Отже, я хочу дізнатися суму коштів на рахунку мого будинку для виконання поточного ремонту:

Заходжу на сайт Святошинської РДА (розпорядника інформації)

Переходжу в меню: АДМІНІСТРАЦІЯ → Доступ до публічної інформації

Обираю пункт: Оформлення інформаційного запиту

Переходжу на: Форми для подання інформаційного запиту у письмовому виді

Обираю пункт: Від фізичної особи

Зберігаю файл на комп’ютері, натиснувши на стрілку

Відкриваю документ на за допомогою програми для редагування файлів формату pdf, наприклад у Adobe Acrobat. Та заповнюю запит за прикладом нижче:

Зберігаю файл та відправляю його електронною поштою на адресу . У темі письма вказую: Запит на отримання публічної інформації.

Очікую на відповідь від РДА протягом 5 робочих днів.

Дізнавшись суму коштів на рахунку мого будинку, я можу впевнено вимагати роз’яснень від представників ЖЕДу з приводу відсутності ремонтів, незадовільного санітарно-технічного стану під’їздів, прибудинкової території, тощо. Але про все це я розповім вже у наступному блозі!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Киев,Тарифы ЖКХ,письма,Київ,листи,запити
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.