Міська влада столиці почала реконструкцію парків та скверів

18 жовтня 2018, 15:44
Власник сторінки
semenkorzh918@gmail.com
0
26
Міська влада столиці почала реконструкцію парків та скверів
"Японський куточок" в парку Перемога (Дніпровський район)

У Києві за останні чотири роки було відремонтовано 300 парків та скверів, а 120 зеленим зонам надали офіційний статус

Цього року у першу десятку на облаштування благоустрою потрапили найвідвідуваніші парки столиці, а саме: "Партизанська слава" (Дарницький район), "Перемога" (Дніпровський район), Парк імені Романа Шухевича (Деснянський район),  "Наталка" (Оболонський район), "Оболонь" (Оболонський район), Печерський ландшафтний парк (Печерський район), Куренівський парк (Подільський район),  "Совки" (Святошинський район),  "Відрадний" (Солом'янський район), Сирецький парк (Шевченківський район). 

 

Столичні парки зазнали великих змін

 

  Першу і другу чергу капітального ремонту завершили у парку “Наталка” , під час реконструкції якого приділили увагу і людям з інвалідністю, облаштувавши парк пандусами. Доріжки для прогулянок вмостили тротуарною плиткою “Старе місто”, облаштували нове освітлення та зрошувальну систему газонів та клумб. З'явилась нова альтанка з чудовими краєвидами столиці, а для любителів активно провести час — облаштовано два поля для футболу, волейболу та баскетболу, а також “ворк-аут” майданчик із 32 елементами.

  Жителі Солом'янського району тепер відвідують парк “Відрадний”, який також дочекався своєї реконструкції. Тут зробили не лише доріжки для прогулянок, а також є унікальна велодоріжка, на якій можна кататись на скейті та на роликах. Зона відпочинку отримала 100 новеньких лавочок та смітничків, зроблений ремонт у вбиральні. Відтепер “Відрадний” має нове поле для міні-футболу, спортивний та дитячий майданчик. А зелена зона поповнилась  зрошувальною системою, лабіринтом із кущів кизильника, а також посаджено 580 дерев та 10 тисяч кущів.

 На Дарниці завершився благоустрій парку “Перемога”. Сім гектарів території отримало “друге дихання”. Відтак, гості та жителі столиці прогулюються вже новенькими доріжками із тротуарної плитки та ведуть теревені на нових лавочках. Для найменших киян облаштвали дитячий майданчик, а для спортивного населення — два поля для ігор у футбол, баскетбол та волейбол. “Зелений диван”, на якому фотографувався міський голова Віталій Кличко, припав до душі відвідувачам - тепер це однозначно родзинка зони відпочинку. Парк прикрашають дерева, кущі, а також створений квітник у японському стилі.

  Японського стиль у ландшафті дотримувались і під час реконструкції парку Кіото, у якому з'явився каскадний водоспад та штучне озеро.

 

Незвичайні інсталяції та павільйони з'являться під час реконструкцій зон відпочинку столиці

 

  Міська влада планує додати у парки відпочинку столиці певні родзинки, а деяким із них — популярності. Концепції розвитку парків Києва вже готові. На Куренівці хочуть побудувати багатофункціональний павільйон, в якому можна буде проводити зустрічі або невеликі концерти, а неподалік облаштувати сучасний фонтан.

Велику концертну сцену хочуть побудувати на Співочому полі, зробивши її у формі кристалу, який буде “грати” від світлових шоу, але тим часом впишеться у місцеві краєвиди.

А на Оболоні почнеться будівництву парку “Почайна”. Кияни мали можливість долучитись із своїми ідеями та подати проект на закритий конкурс. Перемогу взяли архітектори Валентин Уваров та Віталій Ткач, які запропонували сполучити паркову зону із міськими територіями, прорахувавши пішоходні маршрути та місця для релігійних обрядів. Планується зробити міст  над проспектом Бандери, а також пішохідні місточки та тунель. Сам парк займе 10 гектарів території. 

 Незвичайна інсталяція з'явиться в парку “Партизанської слави” , яка зустрічатиме відвідувачів при вході — п'ять арок, які символізують п'ять років війни.

За благоустроєм парків та скверів кияни можуть спостерігати он-лайн, адже в Інтернеті з'явився сайт - мапа “Як зміняться парки Києва”.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.