В.Кличко: “Київ буде рости…”

27 вересня 2018, 17:35
Власник сторінки
журналист
0
37
В.Кличко: “Київ буде рости…”

«Місто буде рости, хочемо ми цього чи ні. Ця територія була визнанна перспективною для забудови дестиріччя тому» – Кличко втрутився у конфлікт на Осокорках

«Місто буде рости, хочемо ми цього чи ні. Ця територія була визнанна перспективною для забудови дестиріччя тому» – Кличко втрутився у конфлікт на Осокорках


26 вересня відбулась зустріч мера Києва Віталія Кличка з представниками забудовника «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ», громадськими активістами, керівниками профільних департаментів та правоохоронцями. Під час наради столичний голова зазначив, що спірна територія Південних Осокорків, на якій невдовзі буде побудовано сучасний житловий масив та регіональна рекреаційна зона, була визначена як перспективна для забудови ще кілька десятиліть тому.

У 2005 році компанією забудовником було отримано усі необхідні дозволи та складено план забудови, який, окрім сучасного житла європейського класу, передбачає також об’єкти соціальної інфраструктури. Насамперед, мова про нові школи та дитячі садочки, яких катастрофічно не вистачає Лівому берегу столиці.

Передбачено та погоджено також будівництво нової електропідстанції, яка забезпечить електрикою як новий мікрорайон, так і ту частину Лівобережжя, яка страждає через перевантажену стару електропідстанцію. Зазначимо, що експерти наголошують на терміновій необхідності зведення нової підстанції на Лівому березі столиці, оскільки нинішня електропідстанція побудована понад 70 років тому. Її потужностей не вистачає для забезпечення сучасних потреб споживання у місті, яке зростає надшвидкими темпами.

У затверджених планах будівництва передбачена також і рекреаційна зона навколо озер загальною площею близько 180 гектарів. «І дотримання зобов’язань ми контролюватимемо», – наголосив мер Києва Віталій Кличко.

«Кожного року в Київ приїжджає жити і працювати понад 200 тисяч людей. І місто буде рости, хочемо ми цього чи ні», – зазначив очільник міста. Столичний голова також запропонував ввести мораторій на будь-які силові дії навколо місця забудови.

«Такі конфлікти не повинні вирішуватися шляхом протистояння. Не повинно бути безладів. Вирішувати всі питання, шукати компромісів необхідно за столом переговорів. Тому я звертаюсь до забудовника – спілкуватися з людьми, – заявив Кличко. – Я пропоную всім сторонам запровадити мораторій на будь-які дії. І нехай юристи доводять позиції сторін, а суд ухвалює рішення».

Мер міста також звернувся до забудовника із проханням зробити детальний макет забудови цієї території, щоб інформувати громаду та зняти напруження, яке викликано необгрунтованими звинуваченнями з боку радикально налаштованих псевдоактивістів.

На виконання цього рішення «ПАТРІОТИКОЮ НА ОЗЕРАХ» регулярно проводяться масові навчально-розважальні заходи та облаштування занедбаної території.

Вже вимощено тротуари та облаштовано дитячий майданчик. Невдовзі з’явиться велодоріжка та спортивні тренажери, на яких зможуть безкоштовно займатися усі охочі.

Регулярно проводяться опитування та анкетування місцевих мешканців. За результатами останнього опитування, облаштування території навколо озера Небреж згідно плану підтримує більшість мешкануів Осокорків.

 

Прес-секретар АТ АКБ «АРКАДА»
Горицька Людмила

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.